RCA: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Addbot (diskussion | bidrag)
m Bot: Migrerer 21 interwikilinks, som nu leveres af Wikidatad:q218038
No edit summary
Tag: Mobilredigering
Linje 1: Linje 1:
ngler|dato=Uge 38, 2012}} De prodcerede [[billedrør]], [[radiorør]], [[transistor]], [[IC]]. RCA
'''RCA''', som er den velkendte forkortelse for '''''Radio Corporation of America''''', var en [[USA|amerikansk]] [[elektronik]]-virksomhed, der især blev en stor producent af TV-[[billedrør]], også til det europæiske marked.

De leverede billedrør og anden elektronik til [[ARENA]] ([[Hede Nielsen A/S]]). RCA var et konglomerat der i starten af den kolde krig, havde store kontrakter med det amerikanske forsvar.{{kilde mangler|dato=Uge 38, 2012}} De prodcerede [[billedrør]], [[radiorør]], [[transistor]], [[IC]]. RCA og [[Western Electric]] var de primære kontraktorer på radarstationen [[BMEWS]] på [[Thule Air Base]].


==RCA Records==
==RCA Records==

Versionen fra 2. jun. 2014, 16:19

ngler|dato=Uge 38, 2012}} De prodcerede billedrør, radiorør, transistor, IC. RCA

RCA Records

RCA er også et af verdens største pladeselskaber, hvis største aktiv igennem årene er/var Elvis Presley. I Danmark kendes RCA hovedsageligt som pladeselskab, der var en sub-division af Hede Nielsens Fabrikker, der producerede radio og tv af mærket Arena i Horsens. Indspilningschef i Danmark var i mange år Leif Risell.

RCA blev senere fusioneret med det tyske Bertelsmann Group, og er i dag indgået i en større fusion med Sony Entertainment under navnet Sony BMG.

RCA har som selvstændigt firma ikke eksisteret siden 1986. Mærket RCA benyttes i dag af den kinesiske elektronikvirksomhed TCL Corporation på det Nordamerikanske marked.

Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.