Pyrus i Alletiders Eventyr: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
→‎Musik: flere
m fix imdb
Linje 19: Linje 19:
| sprog = [[dansk (sprog)|Dansk]]
| sprog = [[dansk (sprog)|Dansk]]
| official_hjemmeside =
| official_hjemmeside =
| imdb = tt0272407
| imdb = 0272407
}}
}}
'''''Pyrus i Alletiders Eventyr''''' er en familie[[Tv-julekalender|julekalender]], der første gang blev vist på [[TV 2]] i [[2000]]. Det er en fortsættelse af de tidligere julekalendere om [[Pyrus (nisse)|Pyrus]]; ''[[Alletiders Jul]]'' (1994), ''[[Alletiders Nisse]]'' (1995) og ''[[Alletiders Julemand]]'' (1997). Den er blevet genudsendt i 2010, og serien består af 24 afsnit à 30 minutter, skrevet og instrueret af [[Martin Miehe-Renard]].
'''''Pyrus i Alletiders Eventyr''''' er en familie[[Tv-julekalender|julekalender]], der første gang blev vist på [[TV 2]] i [[2000]]. Det er en fortsættelse af de tidligere julekalendere om [[Pyrus (nisse)|Pyrus]]; ''[[Alletiders Jul]]'' (1994), ''[[Alletiders Nisse]]'' (1995) og ''[[Alletiders Julemand]]'' (1997). Den er blevet genudsendt i 2010, og serien består af 24 afsnit à 30 minutter, skrevet og instrueret af [[Martin Miehe-Renard]].

Versionen fra 9. jun. 2014, 20:03

Pyrus i Alletiders Eventyr
Information
Genre Tv-julekalender
Skabt af Martin Miehe-Renard
Medvirkende Jan Linnebjerg
Paul Hüttel
Christiane Bjørg Nielsen
Jesper Klein
Jeanne Boel
Spilletid ca. 30 min.
Sprog Dansk
Sæsoner og afsnit
Antal afsnit 24
Produktion
Produktionsår 2000
Produktionsland Danmark
Instruktør Martin Miehe-Renard
Udsendt
Oprindelig kanal TV 2
Først sendt 2000
Sidst sendt 2010
Musik
Komponist bag
kendingsmelodi
Martin Miehe-Renard og Jan Rørdam
Links
Pyrus i Alletiders EventyrIMDb (engelsk)

Pyrus i Alletiders Eventyr er en familiejulekalender, der første gang blev vist på TV 2 i 2000. Det er en fortsættelse af de tidligere julekalendere om Pyrus; Alletiders Jul (1994), Alletiders Nisse (1995) og Alletiders Julemand (1997). Den er blevet genudsendt i 2010, og serien består af 24 afsnit à 30 minutter, skrevet og instrueret af Martin Miehe-Renard.

Historien udspiller sig, ligesom de tidligere julekalendere, dels i rigsarkivet og dels i en eventyrverden inde i forskellige bøger, som nisserne har adgang til via magi. I Pyrus i Alletiders Eventyr får Pyrus rodet en masse eventyr sammen, og nisserne bliver derfor nødt til at gennemgå eventyrerne for at få bragt det i orden. Undervejs møder man personer som fx eventyrsamleren Giambattista Basile og støder på eventyr som Den lille Rødhætte og Hans og Grete. Dele af serien er optaget med en pseudo-3D-teknik, der krævede at man brugte nogle briller, der fulgte med papjulekalenderen.[1]

Kort før serien havde premiere havde den første spillefilm om Pyrus premiere, Pyrus på pletten, premiere i biograferne.

Medvirkende

Jan Linnebjerg gentager titelrolle som nissen Pyrus, ligesom Paul Hüttel og Christiane Bjørg Nielsen gentager deres roller som nisserne Gyldengrød og Kandis. Jesper Klein og Jeanne Boel gentager ligeledes deres roller som Birger Bertramsen og hans datter og sekretær, Josefine Brahe.

Blandt øvrige medvirkende kan nævnes

Handling

Bertramsen (Jesper Klein) har fået til opgave af dronningen at samle alle eventyrene til den lille ny prins. Han får lånt bøger om eventyr på biblioteket.

Nisserne hjælper til med opgaven og Pyrus (Jan Linnebjerg) skal hente alle eventyrene til Gyldengrød (Paul Hüttel) og Kandis (Christiane Bjørg Nielsen), så de ser hvor de skal begynde. Kandis og Pyrus har lige fået en tryllebog hver, og den bruger Pyrus til at samle alle eventyrene, så han ikke skal bære på så mange bøger.

Det viser sig imidlertid at alle evnetyrene er blevet blandet sammen, og nu skal nisserne finder ud af de forskellige eventyr. Samtidigt med skal de passe tvillingerne Mille og Molly (Niccié Jølst og Nicolé Jølst). Mille og Molly er Josefines niecer, som er på ferie hos hende og hendes mand i december. De synes det er sjovt at blive passet af nisserne, og de nyder at være i nissebo.

Da de endelig får fundet de forskellige eventyr, skal de tilbage hvor de kom fra, men de kan ikke blive sendt som en bog. Pyrus kigger i sin tryllebog og finder ud af, at han skal sige noget bestemt, og bogen vil blive til bøger igen. Da han gør det, går deres arbejde tabt. Hans gode fe tryller nu bogen frem igen, som den var.

Gyldengrød fortæller Kandis og Pyrus, at han overlader Rigsarkivet til dem nu.[2][3]

Optagelser

RidderturneringenMiddelaldercentret, der blev brugt under optagelserne.

En del af scenerne, som forgår i eventyrverdenen, er optaget med en primitiv form for 3D-teknik, hvor forskellige lag i forskellige farver giver indtryk af 3d-billeder.[3] For at kunne opnå effekten skal man dog se igennem et blåt og et rødt glas, eller et solbriller, hvor det ene glas fjernet. Yderligere skal kameraet være i bevægelse så motiverne ses fra forskellige vinkler. Instruktøren Miehe-Renard fik ideen på Cannes Film Festival.[4]

En del af de udendørs optagelser blev gjort på Middelaldercentret ved Nykøbing Falster, der bl.a. brugte ridderturneringen og dele af byen til optagelserne af serien.[5]

Musik

Julekalenderen indeholder en del sange, hvoraf nogle bliver gentaget i hvert afsnit, mens andre kun bliver sunget enkelte gange. Sangene er udgivet på CD.[6]

  1. "Alletiders Eventyr"
  2. "December"
  3. "Sovesang"
  4. "Pyrus Groove"
  5. "La Det Gro"
  6. "I Kina Bor En Kejser"
  7. "S.O.S. Det Er Jul"
  8. "Schh..."
  9. "Slagtetid"
  10. "Et Scoop"
  11. "Spænding Og Chok"
  12. "Tænk At Være Rig"
  13. "Endnu En Dag"
  14. "Kærlige Ord"
  15. "Menuet"
  16. "Cool Jul - Remix"
  17. "Pyrus På Pletten"
  18. "100 Timer"

Eksterne henvisninger

Referencer

  1. ^ TV 2 genudsender Pyrus i Alletiders Eventyr. Juleweb.d. Hentet 17/3-2014
  2. ^ Pyrus i Alletiders Eventyr. Juleweb.dk. hentet 17/3-2014
  3. ^ a b Pyrus prinser sig i alle tiders 3D-eventyr. BT. Hentet 17/3-2014
  4. ^ Snyde-3D i Pyrus-julekalender. Ingeniøren. Hentet 17/3-2014
  5. ^ Drejer, Katja (2008-09-28). "Filmselskaber er vilde med middelalderen". Lolland-Falsters Folketidende. Folketidende Gruppen. Hentet 2013-09-17.
  6. ^ Tv2 Julekalender - Pyrus - I Alletiders Eventyr - Cd. Gucca.dk. Hentet 17/3-2014
Foregående:
Olsen-bandens første kup
Pyrus i Alletiders Eventyr
2000
Efterfølgende:
Krummernes Jul
Foregående:
Jesus & Josefine
Pyrus i Alletiders Eventyr
2010
Efterfølgende:
Ludvig & Julemanden
FjernsynSpire
Denne artikel om et tv-program er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.