Forskel mellem versioner af "Viborgmotorvejen"

Spring til navigation Spring til søgning
29 bytes tilføjet ,  for 6 år siden
m
Flertydige WL: SvenstrupSvenstrup (Favrskov Kommune) - Der findes utrolig mange byer med navnet Svenstrup, men ud for Google Maps, mener jeg, at det må være Svenstrup i Favrskov
m (Flertydige WL: SvenstrupSvenstrup (Favrskov Kommune) - Der findes utrolig mange byer med navnet Svenstrup, men ud for Google Maps, mener jeg, at det må være Svenstrup i Favrskov)
}}
'''Viborgmotorvejen''' er en motorvej under planlægning mellem [[Aarhus]] og [[Søbyvad]] ved Hammel.
Hovedvejen [[primærrute 26]] mellem disse to byer er stærkt trafikeret og langsom, da den går gennem en række mindre byer (bl.a. [[Svenstrup (Favrskov Kommune)|Svenstrup]], [[Voldby (Favrskov Kommune)|Voldby]] og [[Lading]]). På strækningen Aarhus v. [[E45]] - Viborg kører fra ca. 9.000 til 20.000 køretøjer i døgnet. De mest trafikerede steder er ved [[Viborg]] og [[Aarhus]].
[[Vejdirektoratet]] har gennemført en økonomiundersøgelse af strækningen, og på baggrund af den blev det foreslået, at den mest trafikerede strækning mellem Aarhus og Søbyvad skulle udlægges til motorvej, og at resten af strækningen til Viborg Syd skulle udlægges som [[motortrafikvej]].
 
8.775

redigeringer

Navigationsmenu