Musikkonservatorium: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
No edit summary
No edit summary
Linje 11: Linje 11:
[[de:Konservatorium]]
[[de:Konservatorium]]
[[en:University school of music]]
[[en:University school of music]]
[[fr:École supérieure de musique]]
[[fr:Conservatoire]]
[[he:קונסרבטוריון]]
[[he:קונסרבטוריון]]
[[it:Conservatorio]]
[[it:Conservatorio]]

Versionen fra 26. jul. 2006, 03:20

Konservatorium er betegnelsen for den højeste uddannelsesinstitution inden for praktisk musikudøvelse. I Danmark findes tre former for konservatorier: for klassisk musik, for rytmisk musik og for folkemusik. Konservatorierne findes i København, Århus, Odense, Aalborg og Esbjerg, med varierende indhold. Det er kun Det Fynske Musikkonservatorium der har en folkemusiklinje.

Konservatorierne har en adgangsprøve, hvor ansøgerne testes i deres musikalske kunnen. De testes i deres angivne hovedinstrument, men også bl.a. i deres klaver-, sang- og sammenspilsevner.

Til optagelse på konservatoriet kan man forberede sig på det såkaldte Musikalsk Grundkursus (MGK). Disse skoler har hjemme på udvalgte kommunale musikskoler. Der er som udgangspunkt ét MGK i hvert tidligere amt.

Konservatorieuddannelsen var tidligere 4-årig, med mulighed for et femte diplomår, hvor den studerende specialiserede sig i et selvvalgt område, men er nu lagt om til at have et treårigt bachelorforløb, med mulighed for at tage en to-årig kandidatoverbyggelse, hvormed man får titlen cand.musicae.