Vredens druer: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m bot: indsæt skabelon autoritetsdata
mNo edit summary
Linje 1: Linje 1:
{{Harflertydig4|For [[John Ford]]s filmatisering af romanen i 1940, se [[Vredens druer (film)]]}}
{{Harflertydig4|For [[John Ford]]s filmatisering af romanen i 1940, se [[Vredens druer (film)]]}}
'''''Vredens Druer''''' ("The Grapes of Wrath") er en roman skrevet af den amerikanske forfatter [[John Steinbeck]] og udgivet i 1939. Romanen har siden udgivelsen vundet Steinbeck flere litterære priser, heriblandt [[Pulitzerprisen]] i literatur, og anses bredt for at være Steinbecks hovedværk, samt et af de største værker i det 20. århundredes litteratur.
'''''Vredens Druer''''' ("The Grapes of Wrath") er en roman skrevet af den amerikanske forfatter [[John Steinbeck]] og udgivet i 1939. Romanen har siden udgivelsen vundet Steinbeck flere litterære priser, heriblandt [[Pulitzerprisen]] i litteratur, og anses bredt for at være Steinbecks hovedværk, samt et af de største værker i det 20. århundredes litteratur.


''Vredens Druer'' foregår under [[depressionen]] og fokuserer på familien ''Joads'', en fattig farmer-familie der bliver drevet fra deres hjem i [[Oklahoma]] på grund af tørke, økonomiske problemer og ændringer i landbruget og den financielle industri.
''Vredens Druer'' foregår under [[depressionen]] og fokuserer på familien ''Joads'', en fattig farmer-familie der bliver drevet fra deres hjem i [[Oklahoma]] på grund af tørke, økonomiske problemer og ændringer i landbruget og den finansielle industri.


==Se også==
==Se også==

Versionen fra 15. jul. 2014, 13:42

For John Fords filmatisering af romanen i 1940, se Vredens druer (film)

Vredens Druer ("The Grapes of Wrath") er en roman skrevet af den amerikanske forfatter John Steinbeck og udgivet i 1939. Romanen har siden udgivelsen vundet Steinbeck flere litterære priser, heriblandt Pulitzerprisen i litteratur, og anses bredt for at være Steinbecks hovedværk, samt et af de største værker i det 20. århundredes litteratur.

Vredens Druer foregår under depressionen og fokuserer på familien Joads, en fattig farmer-familie der bliver drevet fra deres hjem i Oklahoma på grund af tørke, økonomiske problemer og ændringer i landbruget og den finansielle industri.

Se også

Eksterne henvisninger

BogSpire
Denne artikel om bøger og tidsskrifter er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.