Forskel mellem versioner af "Taxi"

Spring til navigation Spring til søgning
288 bytes fjernet ,  for 7 år siden
Der er en fejlagtigt beskrivelse af ordet Taxa. Der står det er et varemærke. Det er det ikke. Det er bare en dansk betegnelse for en taxi. Derfor er der blevet slettet en sætning.
(Polen)
(Der er en fejlagtigt beskrivelse af ordet Taxa. Der står det er et varemærke. Det er det ikke. Det er bare en dansk betegnelse for en taxi. Derfor er der blevet slettet en sætning.)
[[File:Anonim018.jpg|thumb|Taxi i [[Szczecin]], [[Polen]]]]
En '''taxi''' (i [[Danmark]] desuden '''Taxa''') er et [[transportmiddel]], der med [[chauffør]] kan [[leje]]s til [[persontransport]] for en kort tidsperiode mod [[Kontanter|kontant]] betaling, eller gennem et [[kreditkort]]. Herfra stammer ordet '''hyrevogn''', idet ''hyre'' er [[synonym]]t med det at leje.
 
Mens taxi er den [[international]]e betegnelse, er Taxa (med stort T) udelukkende et dansk [[varemærke]], som kun må benyttes af de selskaber, der er medlem af [[Dansk Taxi Råd]].<ref>[http://www.tucsyd.dk/Taxi-eller-taxa.4056.aspx Taxi eller taxa?<!-- Bot genereret titel -->]</ref>
 
Mange taxiselskabers hyrevogne er i dag udstyrede med [[Global Positioning System|GPS]]-modtagere for større sikkerhed, mere rationel fordeling af ture og lettere navigation.
Anonym bruger

Navigationsmenu