Forskel mellem versioner af "Tegnsprog"

Spring til navigation Spring til søgning
276 bytes tilføjet ,  for 6 år siden
Eksempler på antal tegnsprog I brug
(Flyttet den danske del over i sin egen artikel)
(Eksempler på antal tegnsprog I brug)
'''Tegnsprog''' er et [[sprog]], som [[døv]]e benytter sig af til at kommunikere såvel med andre døve som med hørende medborgere. I modsætning til det talte sprog, som udtrykkes ved hjælp af lyd, udtrykkes tegnsprog visuelt: med bevægelser, [[gestus|gestik]] og [[mimik]].
 
Tegnsprog er et selvstændigt sprog; det har sin egen [[Tegnsprog grammatik|grammatik]], som er forskellig fra talesproget. Tegnsprog er ikke ét internationalt sprog i modsætning til [[Esperanto]] og [[Volapük (sprog)|Volapük]] og er ikke et "opfundet" [[kunstsprog]], men etmange sprog, som er udviklet gennem årtusinder over hele verden. Platon beskriver fx tegnsprog i det antikke Grækenland. Der findes omtrent lige så mange forskellige tegnsprog i verden, som der findes talesprog, men ikkeIkke alle lande har lovpligtig undervisning af døve, og der findes derfor mange lande, hvor det lokale tegnsprog kan variere meget fra region til region, og hvor der ikke findes et "rigsmål".
 
Det er ikke helt klart hvor mange tegnsprog der findes; men det internationale website [http://jw.org jw.org] der bruger over 600 skrevne sprog, mere end noget andet website i verden, har videomateriale på 80 forskellige tegnsprog.<ref>[http://jw.org jw.org - Jehovas Vidners officielle webside] - Se sprogvælgeren</ref> 2013-udgaven af [[Ethnologue]] nævner 137 tegnsprog.
 
 
 
237

redigeringer

Navigationsmenu