Aerosmith: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
No edit summary
m Bot: Fjerner {{Link GA}} og {{Link FA}} da Wikidata nu bruges i stedet for.
Linje 63: Linje 63:
[[Kategori:Rockgrupper fra USA]]
[[Kategori:Rockgrupper fra USA]]
[[Kategori:Hård rock-grupper]]
[[Kategori:Hård rock-grupper]]

{{Link FA|hu}}
{{Link GA|en}}

Versionen fra 7. sep. 2014, 20:24

Aerosmith
Information
Oprindelse USA Boston
Genre Hård rock, Heavy metal, Blues rock
Aktive år 1970 – nu
Pladeselskab Sony
Aerosmith 2003, med sangeren Steven Tyler.

Aerosmith, langlivet amerikansk rockband grundlagt i Boston, Massachusetts 1970. Gruppen var i 1970'erne og den sidste del af 1980'erne en af de populæreste i genrerne heavy rock og heavy metal.

Den første besætning i gruppen bestod af sangeren Steven Tyler, Tom Hamiltonbas, og Joe Perryguitar. En anden guitarist kom til, Ray Tabano, men han blev hurtigt erstattet af Brad Whitford. Snart kom også trommeslageren Joey Kramer til, og Tyler som hidtil havde spillet på trommer kunne nu koncentrere sig om sangen.

Det var med albummet Toys in the Attic som gruppen slog igennem med i 1975. Her var bl.a. hittene "Sweet Emotion" og "Walk This Way". gennembruddet gjorde også at de frigav en tidligere udgiven single, "Dream On", som også blev et stort hit. Året efter fulgte de op på succeen 1976 og frigav albummet Rocks som kom til at blive et af gruppens bedst sælgende album. I årene frem til 1980 lavede gruppen succesfulde albums. Kort inde i indspilninger af gruppens Night In The Ruts album i 1979, forlod Perry bandet da spændingerne indbyrdes i bandet, men især med Tyler, var blevet for voldsomme. Året efter forlod også Whitford gruppen. De blev erstattet af guitaristerne Jimmy Crespo og Rick Dufay. I årene 1979-1984 var gruppen i kaos og udgav udover Greatest Hits albummet i '80 kun et enkelt album, Rock In a Hard Place, der fik dårlige anmeldelser og solgte dårligt. I denne periode var gruppen inspirationsforladt og utallige live koncerter bar præg af medlemmernes store forbrug af stoffer. Steven Tyler boede disse år på et snusket hotel i New York, for 20 dollars om dagen han modtog af gruppens pladeselskab. Gruppen fandt sin originalbesætning igen i 1984, og satte kursen mod et musikalsk comeback barslende med et nyt album og en kommende stor turné - Back In The Saddle Tour'en i 1984-85. Det musikalske comeback lod dog vente på sig.

I anden halvdel af 1980'erne gjorde gruppen comeback og blev mindst lige så store som de havde været i 1980'erne med album som Permanent Vacation og Pump.

Gruppens størsta hit i 1990'erne blev "I Don't Wanna Miss A Thing" som var med i soundtracket til storfilmen Armageddon, som Steven Tylers datter Liv Tyler medvirkede i, i 1998.


Diskografi

Diverse opsamlingsplader

  • Greatest Hits (1980)
  • Gems (1988)
  • Pandoras Box (1991)
  • Toxic Graffiti (1993)
  • Big Ones (1994)(Opsamlingsplade fra Aerosmiths Geffen Records plader, Permanent Vacation, PUMP og get A Grip)
  • Box of Fire (1994)
  • Pandora's Toys (1995)
  • Oh Yeah! The ultimate Aerosmith hits" (2002)
Wikimedia Commons har medier relateret til: