Fliptricks: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
mNo edit summary
m Bot: Datomærk skabeloner
Linje 1: Linje 1:
{{eftersyn}}
{{eftersyn}}
{{wikificering}}
{{wikificering|dato=maj 2007}}
Et '''fliptrick''' er inden for [[skateboarding]] et trick, hvor man for [[skateboard]]et til at lave et flip – dvs rotere rundt, enten den ene vej eller den anden vej.
Et '''fliptrick''' er inden for [[skateboarding]] et trick, hvor man for [[skateboard]]et til at lave et flip – dvs rotere rundt, enten den ene vej eller den anden vej.



Versionen fra 16. sep. 2014, 16:17

Denne artikel bør gennemlæses af en person med fagkendskab for at sikre den faglige korrekthed.

Et fliptrick er inden for skateboarding et trick, hvor man for skateboardet til at lave et flip – dvs rotere rundt, enten den ene vej eller den anden vej.

Ollie

En ollie er et grundlæggende skateboardtrick, der indgår i de fleste fliptricks.

En ollie er, hvor man får skateboardet til at hoppe højt op. De fleste skateboardtricks tager udgangspunkt i en ollie. Du laver en ollie ved at presse hårdt ned på tailen, så der kommer et pop, herefter føres den anden fod skråt op ad skateboardet sådan skabes balance i skateboardet, og skateboardet ligger vandret. Det er vigtigt at man husker sin forreste fod. Det er den fod der skaber balance på boardet. Fast-land Ollien blev opfundet Af skateren Rodney Mullen. Men på den tid hed den ikke Ollie der hed den Jump det var først 2 år efter at en anden Skater,Oliver Streker, lavde en Ollie over en rampe uden at holde på skateboardet. Han kaldte den for Ollie, Rodney Mullen ændrede navnet. så i dag hedder den Ollie.

Index-fod

Index-foden (når man snakker om skateboarding) er den fod man bruger til at "flippe" sine tricks med, det er forskelligt hvilken fod det er om man står "Goofy" eller "Regular". I skateboarding er der to stillinger, regular og goofy. Hvis man står regular er ens bagfod den højre og hvis man står goofy er ens bagfod den venstre.

Bagfod

Bagfoden er ens bagerste fod når man snakker om skateboarding, og det er den fod man bruger til at skabe balance, når man er i luften under et trick.

Fliptricks

Kickflip

Et kickflip (originalt kaldet "Magic Flip", "Ollie Flip" eller "Ollie Kickflip") er et skateboardtrick, der består i, at man først laver en ollie og derefter får boardet til at rotere om sin egen akse ved at sparke tæerne op på "heel-siden" af boardet og lande på boardet igen. De første typer kickflip (også kaldet Oldschool kickflip) blev opfundet af Ty Page, tricket går ud på at stille sig sidelæns på boardet med bagfoden forest og med sin indexfod under skateboardet, og ved at hoppe op i luften imens man sparker sin index fod op fra boardet drejer det 360 grader og lande i sin regulære stilling med begge føder på boardet, da tricket blev opfundet var det mere eller mindre ukendt blandt skatere. Senere opfandt Rodney Mullen det trick som vi i dag kender som kickflip og som er et af de mest brugte flip tricks i skateboardingens historie.

Heelflip

Et heelflip er et flip, stort set samme slags som et kickflip, dog skal boardet rotere den modsatte vej ved dette trick. Det kræver at man sparker til boardets front med sin hæl så boardet drejer rundt om sin egen akse – den modsatte af kickflip.

Inward heelflip

Et inward heelflip er et trick indenfor skateboarding. Boardet drejer 180° backside under én, imens den laver en heelflip.

Dette trick er meget populært drejet vertikalt i stedet for horisontalt.

Frontside flip

Frontside flip eller frontside kickflip er et skateboardtrick, som går ud på at man "popper" tailen (det bagerste af brættets buede sider) til en ollie og laver en kickflip i stedet for at flippe boardet ligeud, så man på samme tid får det til at dreje 180 grader.

For at lave en traditionel frontsideflip skal man have boardet under sig hele tiden, men mange skatere er begyndt at gå nye veje, og kun flippe den halvvejs og "catche" den mens man kun er 90 grader henne.

Pop-shoveit

En pop-shoveit er, når man laver en ollie og får skateboardet til at rotere 180 højre om sig selv, og vandret gennem luften.

360 Shoveit

En 360 shoveit er lidt det samme som pop-shoveit, bare at man får skateboardet til at rotere 360 grader.

360 flip

Er et trick indenfor skateboarding, hvor skateboardet drejer 360° backside under én, samtidig med at det laver et kickflip (dvs. at skateboardet flipper imod dig). Det er et populært trick indenfor streetskating.

Impossible

En impossible er, når man laver en ollie og får skateboardet til at rotere 360 grader på langs med sig selv.

Bigspin

En bigspin er lige som en 360 shuvit, men hvor din krop selv drejer 180 grader med

Varial kickflip

Et varial kickflip er, når man laver en blanding mellem kickflip og pop-shoveit.

Denne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Hjælp os ved at uploade dit eget billede eller finde et på Internettet.
Se nærmere om hvordan

Du kan hjælpe ved at uploade et eller flere af dine billeder til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det/dem i artiklen.

Har du ikke selv taget et billede, kan du søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på fx på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool. Værktøjet er på engelsk, men du skal blot klikke på linket og derefter på knappen "Do it!". Du kan ændre antallet af viste eksempler ved at rette "5" til fx "25" hvis du ikke fandt et godt billede. Du skal være opmærksom på, at fair use ikke er tilladt på den danske Wikipedia. Er du i tvivl kan du spørge en administrator om hjælp.

Kan du ikke finde nogle frie billeder, kan du prøve at spørge ejeren af ikke-frie billeder, om de vil donere et billede. Du kan finde eksempler på forespørgsel her.