Autodidakt: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
No edit summary
m Gendannelse til seneste version ved 77.215.143.98, fjerner ændringer fra 93.39.244.138 (diskussion | bidrag)
Linje 4: Linje 4:
Autodidakte findes i [[kunst]], [[litteratur]], [[skuespil]] og [[håndværk]]. På nogle områder findes ingen egentlig uddannelse. Ved [[clairvoyance]] findes mesterlære.
Autodidakte findes i [[kunst]], [[litteratur]], [[skuespil]] og [[håndværk]]. På nogle områder findes ingen egentlig uddannelse. Ved [[clairvoyance]] findes mesterlære.


Ordet autodidakt er ofte negativt ladet{{who}}, da den autodidakte anses for uuddannet. Det er dog ikke rimeligt, for mange kan have dygtiggjort sig på et område, som ikke har en relevant uddannelse. Og mange klarer sig fint uden formel uddannelse. Både den danske australsk inspirerede prikkunstner [[Esther Ahlstrøm]] og den russiske raketforsker og filosof [[Konstantin Tsiolkovski]] er autodidakte. De har ingen formel uddannelse på deres felt, og deres titler er ubeskyttede. Skellet er hårfint mellem en uddannet og en autodidakt.
Ordet autodidakt er ofte negativt ladet, da den autodidakte anses for uuddannet. Det er dog ikke rimeligt, for mange kan have dygtiggjort sig på et område, som ikke har en relevant uddannelse. Og mange klarer sig fint uden formel uddannelse. Både den danske australsk inspirerede prikkunstner [[Esther Ahlstrøm]] og den russiske raketforsker og filosof [[Konstantin Tsiolkovski]] er autodidakte. De har ingen formel uddannelse på deres felt, og deres titler er ubeskyttede. Skellet er hårfint mellem en uddannet og en autodidakt.


[[Kategori:Uddannelse]]
[[Kategori:Uddannelse]]

Versionen fra 24. sep. 2014, 10:03

Ikke at forveksle med Autodidakt (producer).

En autodidakt (af græsk autodídaktos = "selvlært") er en person, som uden hjælp fra lærere har tilegnet sig stor viden og erfaring inden for et bestemt område.

Autodidakte findes i kunst, litteratur, skuespil og håndværk. På nogle områder findes ingen egentlig uddannelse. Ved clairvoyance findes mesterlære.

Ordet autodidakt er ofte negativt ladet, da den autodidakte anses for uuddannet. Det er dog ikke rimeligt, for mange kan have dygtiggjort sig på et område, som ikke har en relevant uddannelse. Og mange klarer sig fint uden formel uddannelse. Både den danske australsk inspirerede prikkunstner Esther Ahlstrøm og den russiske raketforsker og filosof Konstantin Tsiolkovski er autodidakte. De har ingen formel uddannelse på deres felt, og deres titler er ubeskyttede. Skellet er hårfint mellem en uddannet og en autodidakt.