Ingen Hamlet på Kronborg i år: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Oz1sej (diskussion | bidrag)
Rettet links
m kat, en kilde og et km
Linje 1: Linje 1:
'''Ingen Hamlet på Kronborg i år''' er en dansk dokumentarfilm fra 1986, instrueret af den danske-svenske instruktør [[Maj Wechselmann]], og handler især om den [[Kommunisme|kommunistiske]] del af [[Den danske modstandsbevægelse|modstandsbevægelsen]] i [[Danmark]] under [[besættelsen]]. Filmen vakte opsigt, da den havde premiere i 1986, fordi den bl.a. beskylder da afdøde skibsreder [[Arnold Peter Møller|A. P. Møller]] for at have næret [[Nazisme|nazistiske]] sympatier. Al offentlig fremvisning af filmen i Danmark blev indstillet, efter at hans søn, skibsreder [[Mærsk Mc-Kinney Møller]] rettede personlig henvendelse til en række institutioner samt protesterede offentligt, både overfor svensk fjernsyn, som havde vist filmen, og til den danske offentlighed. Mærsk Mc-Kinney Møller fik stillet sendetid til rådighed i svensk fjernsyn, hvor han i en opsætning, der mindede om en nytårstale, benægtede at hans far skulle have næret nazistiske sympatier. Han hævdede i talen at være i besiddelse af personlige breve, som angiveligt skulle bevise dette, men fremlagde dem ikke.
'''Ingen Hamlet på Kronborg i år''' er en dansk dokumentarfilm fra 1986, instrueret af den danske-svenske instruktør [[Maj Wechselmann]], og handler især om den [[Kommunisme|kommunistiske]] del af [[Den danske modstandsbevægelse|modstandsbevægelsen]] i [[Danmark]] under [[besættelsen]]. Filmen vakte opsigt, da den havde premiere i 1986, fordi den bl.a. beskylder da afdøde skibsreder [[Arnold Peter Møller|A. P. Møller]] for at have næret [[Nazisme|nazistiske]] sympatier. Al offentlig fremvisning af filmen i Danmark blev indstillet, efter at hans søn, skibsreder [[Mærsk Mc-Kinney Møller]] rettede personlig henvendelse til en række institutioner samt protesterede offentligt, både overfor svensk fjernsyn, som havde vist filmen, og til den danske offentlighed. Mærsk Mc-Kinney Møller fik stillet sendetid til rådighed i svensk fjernsyn, hvor han i en opsætning, der mindede om en nytårstale, benægtede at hans far skulle have næret nazistiske sympatier. Han hævdede i talen at være i besiddelse af personlige breve, som angiveligt skulle bevise dette, men fremlagde dem ikke{{Km}}.
== Eksterne kilder/henvisninger ==
{{Reflist}}
*[http://www.dfi.dk/faktaomfilm/film/da/19155.aspx?id=19155 Om filmen på dfi.dk]
[[Kategori:Dokumentarfilm fra Danmark]]
[[Kategori:Film om 2. verdenskrig fra Danmark]]

Versionen fra 15. okt. 2014, 14:11

Ingen Hamlet på Kronborg i år er en dansk dokumentarfilm fra 1986, instrueret af den danske-svenske instruktør Maj Wechselmann, og handler især om den kommunistiske del af modstandsbevægelsen i Danmark under besættelsen. Filmen vakte opsigt, da den havde premiere i 1986, fordi den bl.a. beskylder da afdøde skibsreder A. P. Møller for at have næret nazistiske sympatier. Al offentlig fremvisning af filmen i Danmark blev indstillet, efter at hans søn, skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møller rettede personlig henvendelse til en række institutioner samt protesterede offentligt, både overfor svensk fjernsyn, som havde vist filmen, og til den danske offentlighed. Mærsk Mc-Kinney Møller fik stillet sendetid til rådighed i svensk fjernsyn, hvor han i en opsætning, der mindede om en nytårstale, benægtede at hans far skulle have næret nazistiske sympatier. Han hævdede i talen at være i besiddelse af personlige breve, som angiveligt skulle bevise dette, men fremlagde dem ikke[kilde mangler].

Eksterne kilder/henvisninger