Skovskolen: Forskelle mellem versioner

Spring til navigation Spring til søgning
56 bytes fjernet ,  for 7 år siden
Wikificerer
No edit summary
(Wikificerer)
'''Skovskolen''' i [[Nødebo]] er en afdeling under Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning ved [[Københavns Universitet]].
 
Da Skovskolen blev oprettet i 1948, var det som en selvstændig uddannelsesinstitution, der skulle ruste skovens arbejdere til nye tider. Dansk [[skovbrug]] skulle være et konkurrencedygtigt erhverv og ny teknologi – først og fremmest motorsaven[[motorsav]]en – skulle introduceres til skovarbejderne.
 
Skovskolen gik i begyndelsen under navnet Skovarbejderskolen og fik til huse i gamle træbarakker ved [[Kagerup]] i [[Nordsjælland]]. På kurser af fire ugers varighed lærte eleverne, der ofte havde mange års erfaring med arbejde i skoven, at håndtere den nye tids teknologi.
 
Siden har Skovskolen gennemgået en rivende udvikling. I 1963 flyttede Skovskolen til den nuværende lokalitet i Nødebo og over årene er skolen vokset, så den i dag uddanner både naturvejledere[[naturvejleder]]e, skov- og naturteknikere, [[Have- og parkingeniør]]er og [[Skov- og Landskabsingeniør]]er. Derudover står Skovskolen for efteruddannelsesaktiviteter for hele skovsektoren, ligesom den lægger lokaler til kurser og konferencer for det private [[erhvervsliv]].
 
Hovedbygningen er den gamle, [[Stråtag|stråtækte]] skovridergård[[skovrider]]gård Skovfryd, mens de øvrige bygninger på Skovskolen løbende er blevet opført i harmoni med den omgivende skov. De mange lave bebyggelser giver Skovskolen et præg af [[landsby, hvor der altid er et travlt og venligt ]].{{km}}miljø.
 
Danmarks fjerdestørste skov, [[Gribskov]], ligger som Skovskolensnabo baghaveSkovskolen, og indgården sombruges entil naturligaktiviteter deli afforbindelse livetmed uddannelserne, og aktiviteterne omkring Skovskolen. På samme måde sætter en af Danmarks største søer, [[Esrum Sø]], enligger smukligedes rammetæt omved. den grønne uddannelsesinstitution, der medMed de store universitetsfusioner i 2007 blev en del af [[Det Biovidenskabelige Fakultet]], der igen med fakultetsfusionen pr. 1. januar 2012 blev en del af [[Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet]] ved Københavns Universitet.
 
== Eksterne kilder/henvisninger ==
 
* [http://www.ku.dk Københavns Universitets hjemmeside]
* [http://www.ign.ku.dk Hjemmeside for Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning]
92.430

redigeringer

Navigationsmenu