Forskel mellem versioner af "Country"

Spring til navigation Spring til søgning
3 bytes tilføjet ,  for 6 år siden
(billeder mv)
Denne musik har sit hjemsted i de amerikanske sydstaters bjergkæde Appalacherne, der dækker staterne Kentucky, Virginia, Tennessee og Carolina, og hvis indbyggere kaldes hilbillies. Denne befolkning har levet meget isoleret, og gamle sange helt fra de første emigranter har derfor levet her fuldstændig uafhængig af påvirkning udefra. Især har det været irske emigranter, der slog sig ned her. Da pladeindustrien tog sin begyndelse med lakpladerne i starten af [[1920'erne]]s opfandt man betegnelsen oldtime, fordi man mente det var de gamle tiders musik. Andre pladeselskaber kaldte det [[hilbilly]] musik eller country, der så blev den dominerende betegnelse med tiden, hvor [[oldtime]] overgik til at blive betegnelsen for [[1920'erne]]s og [[1930'erne]]s country.
 
== De første stjerner ==
[[File:Worried Man Blues - The Carter Family.ogg|thumb|"Worried Man Blues" med The Carter Family]]
Sideløbende med [[oldtime]]musikkens oprindelige stil blev der lavet mere polerede indspilninger af de gamle sange med bl.a. [[Bradley Kincaid]], tilpasset et ikke-hilbilly publikum. Lige siden har countrymusikken haft de to spor: den "oprindelige" hilbillymusik i dens ligefremhed, og den mere tilpassede form.
Men countrymusikken kom i krise, da [[Elvis Presley]] i [[1954]] slog igennem og satte [[rock and roll]]bølgen i gang. Hilbilliernes musk blev spået en snarlig død, fordi de unge vendte den ryggen. Men de hvide kunstnere i denne genre havde ofte selv hilbilly-baggrund, og Elvis Presley selv havde et countrynummer på B-siden af samtlige singler, de blev spillet alternativt af radiostationer, der ikke ville spille rock, og en ny countrystil var født, den kaldtes [[rockabilly]].
 
== Den følgende udvikling * ==
Det var dog ikke alle, der syntes om denne indflydelse fra de farvedes musik, og mange hilbillier vendte sig mod den gængse pop.
=== Nashville ===
Anonym bruger

Navigationsmenu