Ægtefælle: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m bot: indsæt skabelon autoritetsdata
m Retter flertydige links (Kone)
Linje 1: Linje 1:
En '''ægtefælle''' er den person, som en given person har indgået [[ægteskab]] med. Betegnelsen kan bruges om såvel en [[mand]] som en [[kvinde]]. Der findes også [[køn]]sspecifikke betegnelse for ægtefæller; for mandlige ægtefællers vedkommende: [[ægtemand|(ægte)mand]], [[husbond]], [[gemal]] etc., og tilsvarende for kvindelige: [[kone]], [[hustru|(ægte)hustru]], [[frue]], [[gemalinde]] etc.
En '''ægtefælle''' er den person, som en given person har indgået [[ægteskab]] med. Betegnelsen kan bruges om såvel en [[mand]] som en [[kvinde]]. Der findes også [[køn]]sspecifikke betegnelse for ægtefæller; for mandlige ægtefællers vedkommende: [[ægtemand|(ægte)mand]], [[husbond]], [[gemal]] etc., og tilsvarende for kvindelige: kone, [[hustru|(ægte)hustru]], [[frue]], [[gemalinde]] etc.


==Se også==
==Se også==

Versionen fra 23. nov. 2014, 11:22

En ægtefælle er den person, som en given person har indgået ægteskab med. Betegnelsen kan bruges om såvel en mand som en kvinde. Der findes også kønsspecifikke betegnelse for ægtefæller; for mandlige ægtefællers vedkommende: (ægte)mand, husbond, gemal etc., og tilsvarende for kvindelige: kone, (ægte)hustru, frue, gemalinde etc.

Se også

SamfundSpire
Denne samfundsartikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.