Forskel mellem versioner af "Jean Piaget"

Spring til navigation Spring til søgning
1.072 bytes tilføjet ,  for 6 år siden
m
Gendannelse til seneste version ved 130.226.139.82, fjerner ændringer fra 87.48.52.224 (diskussion | bidrag)
m (Gendannelse til seneste version ved 130.226.139.82, fjerner ændringer fra 87.48.52.224 (diskussion | bidrag))
*Forudsige en situation.
*Formulerer en konklusion. Før de har afprøvet den.
*Abstrakt tænkning. Tænke logisk – (vand er vådt, så jeg bliver våd, hvis jeg springer i vandet.
 
== Skemateorien ==
Skemateorien er en teori (kognitive skemaer), der forsøger at beskrive, hvordan mennesker strukturerer [[viden]] og dermed [[kognitiv læring|lærer]]. Piaget taler for, at man lærer ved at lagre viden i henholdsvis figurative og operative skemaer. Disse lagre henholdsvis [[fænomen]]er og [[handling]]er/[[konsekvens]]er.
 
Ny viden udvikler barnets forståelse for omverden ved enten at assimilere eller akkommodere sig i de eksisterende skemaer. Piaget forklarer de to forskellige tilpasningsmuligheder på følgende vis:
*''Assimilation:'' Ny viden passer ind i de etablerede skemaer og man har derved en evne til at begribe noget nyt umiddelbart.
*''Akkommodation:'' De etablerede skemaer [[rekonstruktion|rekonstrueres]] eller tilpasses, og man benytter således en evne til at ændre ved sine [[kognition|kognitive]] strukturer, for at kunne opfatte "det nye".
 
Akkommodation også kaldet: overskridende læring og assimilation også kaldet: tilføjende læring har til formål at skabe balance mellem nye [[erfaring]]er og etableret viden.
 
== Stadieteorien ==
50.952

redigeringer

Navigationsmenu