Portland Harbour: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Opretter
 
Billede
Linje 1: Linje 1:
{{harflertydig4|For andre betydninger se [[Portland (flertydig)]]}}
{{harflertydig4|For andre betydninger se [[Portland (flertydig)]]}}
[[File:Uk dor portharbour.JPG|thumb|Del af Portland Harbour]]
[[File:Portland harbour south.JPG|thumb|Den sydlige og østlige indsejling til '''Portland Harbour''' set fra nordøst fra [[Isle of Portland]] over '''Balaclava Bay'''. Den mørke farve i vandet i forgrunden indikerer positionen af vraget efter [[slagskib]]et {{HMS|Hood|1891|6}}.]]
'''Portland Harbour''' er en havn ved [[Isle of Portland]] i [[Dorset]] på [[England]]s sydkyst. Det er en af de største menneskeanlagte havn i verden. Havnen er naturligt beskyttet af Portland mod [[syd]], Chesil Beach mod [[vest (retning)|vest]] og det landfaste Dorset mod [[nord]].<ref>http://www.engineering-timelines.com/scripts/engineeringItem.asp?id=219</ref> Havnen har fire moler - to sydlige og to nordlige - der har en samlet længde på 4,57 kilometre og omfatter et areal på 520 [[hektar]].

'''Portland Harbour''' er en havn ved [[Isle of Portland]] i [[Dorset]] på [[England]]s sydkyst. Det er en af de største menneskeanlagte havn i verden. Havnen er naturligt beskyttet af Portland mod [[syd]], Chesil Beach mod [[vest]] og det landfaste Dorset mod [[nord]].<ref>http://www.engineering-timelines.com/scripts/engineeringItem.asp?id=219</ref> Havnen har fire moler - to sydlige og to nordlige - der har en samlet længde på 4,57 kilometre og omfatter et areal på 520 [[hektar]].


De oprindelige sydlige moler blev anlagt mellem 1849-72. Indtil 1995 var Portland Harbour en flådebase benyttet af [[Royal Navy]].
De oprindelige sydlige moler blev anlagt mellem 1849-72. Indtil 1995 var Portland Harbour en flådebase benyttet af [[Royal Navy]].

Versionen fra 13. dec. 2014, 16:08

For andre betydninger se Portland (flertydig)
Del af Portland Harbour

Portland Harbour er en havn ved Isle of Portland i DorsetEnglands sydkyst. Det er en af de største menneskeanlagte havn i verden. Havnen er naturligt beskyttet af Portland mod syd, Chesil Beach mod vest og det landfaste Dorset mod nord.[1] Havnen har fire moler - to sydlige og to nordlige - der har en samlet længde på 4,57 kilometre og omfatter et areal på 520 hektar.

De oprindelige sydlige moler blev anlagt mellem 1849-72. Indtil 1995 var Portland Harbour en flådebase benyttet af Royal Navy.

Portland Harbour var i perioden 1997 til 2006 hjemsted for Storbritanniens eneste fængselsskib HMP Weare.

Noter

Bygning eller seværdighedSpire
Denne artikel om en bygning, et bygningsværk eller en seværdighed er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.