Værnsfælles Forsvarskommando: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Rettet slåfejl
Tags: Mobilredigering Mobilwebredigering
Høvdinge.
Linje 1: Linje 1:
'''Værnsfælles Forsvarskommando''' ('''VFK''') udgør ledelsen af [[Forsvaret]] i Danmark og består af [[Forsvarschef]]en, [[Viceforsvarschef]]en og syv stabe. Kommandoen har ansvaret for indsættelse, udvikling og drift af det danske militær. VFK er i Danmarks centraladministration en [[styrelse]] under [[Forsvarsministeriet]].
'''Værnsfælles Forsvarskommando''' ('''VFK''') udgør ledelsen af [[Forsvaret]] i Danmark og består af [[Forsvarschef]]en [[general]] Peter Bartram, [[Viceforsvarschef]]en [[generalløjtnant]] Per Ludvigsen og syv stabe. Kommandoen har ansvaret for indsættelse, udvikling og drift af det danske militær. VFK er i Danmarks centraladministration en [[styrelse]] under [[Forsvarsministeriet]].


VFK blev etableret den 1. oktober 2014, idet den overtog store dele af [[Forsvarskommandoen]]s opgaver, personel og også dettes mærke. De tre tidliger værns operative kommandoer blev integreret som værnsstabe. Etableringen var et resultat af en bearbejdning af [[forsvarsforliget 2013-2017]]<ref>[http://www.fmn.dk/videnom/Documents/Aftale_paa_forsvarsomraadet_2013-2017a.pdf Aftale på forsvarsområdet 2013-2017] pp. 9-13 og [http://www.fmn.dk/nyheder/Pages/Aftale-om-organiseringen-af-ledelsen-af-forsvaret-styrket-veteran.aspx Aftale om organisering af ledelsen af forsvaret] m.v. af 10. april 2014. Besøgt 2014-10-18.</ref>, som talte om en snævrere sammenknytning mellem Forsvaret og ministeriet og Værnsfælles Operativ Kommando. Samtidigt med etableringen af VFK blev de funktionelle tjenester, som hidtil havde indgået i Forsvarskommandoen, omdannet til selvstændige styrelser under Forsvarsministeriet.
VFK blev etableret den 1. oktober 2014, idet den overtog store dele af [[Forsvarskommandoen]]s opgaver, personel og også dettes mærke. De tre tidligere værns operative kommandoer blev integreret som værnsstabe. Etableringen var et resultat af en bearbejdning af [[forsvarsforliget 2013-2017]]<ref>[http://www.fmn.dk/videnom/Documents/Aftale_paa_forsvarsomraadet_2013-2017a.pdf Aftale på forsvarsområdet 2013-2017] pp. 9-13 og [http://www.fmn.dk/nyheder/Pages/Aftale-om-organiseringen-af-ledelsen-af-forsvaret-styrket-veteran.aspx Aftale om organisering af ledelsen af forsvaret] m.v. af 10. april 2014. Besøgt 2014-10-18.</ref>, som talte om en snævrere sammenknytning mellem Forsvaret og ministeriet og Værnsfælles Operativ Kommando. Samtidigt med etableringen af VFK blev de funktionelle tjenester, som hidtil havde indgået i Forsvarskommandoen, omdannet til selvstændige styrelser under Forsvarsministeriet.


==Organisation==
==Organisation==


Forsvarschefen støttes af et ledelsessekretariat og af Viceforsvarschefen, alle i [[København]]. Hertil findes i VFK syv stabe:
Forsvarschefen støttes af et ledelsessekretariat og af Viceforsvarschefen, alle i [[København]]. Hertil findes i VFK syv stabe:
* [[Operationsstaben]] i København.
* [[Operationsstaben]] i København – [[kontreadmiral]] Finn Hansen.
* [[Koordinations- og Udviklingsstaben]] i København.
* [[Koordinations- og Udviklingsstaben]] i København – [[generalmajor]] Flemming Lentfer.
* [[Hærstaben]] i [[Karup]].
* [[Hærstaben]] i [[Karup]] – generalmajor H.C. Mathiasen.
* [[Marinestaben]] i Karup, indledningsvist dog i [[Aarhus]].
* [[Marinestaben]] i Karup, indledningsvist dog i [[Aarhus]] – kontreadmiral Frank Trojahn.
* [[Flyverstaben]] i Karup.
* [[Flyverstaben]] i Karup – generalmajor Max A.L.T. Nielsen.
* [[Arktisk Kommando]] i [[Nuuk]].
* [[Arktisk Kommando]] i [[Nuuk]] – generalmajor Stig Østergaard Nielsen.
* [[Specialoperationskommandoen]] i [[Aalborg]].
* [[Specialoperationskommandoen]] i [[Aalborg]] – generalmajor Jørgen Høll.


De enheder og myndigheder, som tidligere var underlagt en af de operative kommandoer, referer nu direkte til VFK.
De enheder og myndigheder, som tidligere var underlagt en af de operative kommandoer, referer nu direkte til VFK<ref>[http://www2.forsvaret.dk/nyheder/overige_nyheder/Documents/V%C3%A6rnsf%C3%A6lles%20Forsvarskommando.pdf Organisationsdiagram for Værnsfælles Forsvarskommando]</ref>.


==Noter og henvisninger==
==Noter og henvisninger==

Versionen fra 14. dec. 2014, 02:53

Værnsfælles Forsvarskommando (VFK) udgør ledelsen af Forsvaret i Danmark og består af Forsvarschefen general Peter Bartram, Viceforsvarschefen generalløjtnant Per Ludvigsen og syv stabe. Kommandoen har ansvaret for indsættelse, udvikling og drift af det danske militær. VFK er i Danmarks centraladministration en styrelse under Forsvarsministeriet.

VFK blev etableret den 1. oktober 2014, idet den overtog store dele af Forsvarskommandoens opgaver, personel og også dettes mærke. De tre tidligere værns operative kommandoer blev integreret som værnsstabe. Etableringen var et resultat af en bearbejdning af forsvarsforliget 2013-2017[1], som talte om en snævrere sammenknytning mellem Forsvaret og ministeriet og Værnsfælles Operativ Kommando. Samtidigt med etableringen af VFK blev de funktionelle tjenester, som hidtil havde indgået i Forsvarskommandoen, omdannet til selvstændige styrelser under Forsvarsministeriet.

Organisation

Forsvarschefen støttes af et ledelsessekretariat og af Viceforsvarschefen, alle i København. Hertil findes i VFK syv stabe:

De enheder og myndigheder, som tidligere var underlagt en af de operative kommandoer, referer nu direkte til VFK[2].

Noter og henvisninger