Landet med det sorte guld: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
No edit summary
m Gendannelse til seneste version ved Toxophilus, fjerner ændringer fra 86.52.119.59 (diskussion | bidrag)
Linje 3: Linje 3:
En krig truer [[Europa]], der er drevet af øget bekymring over [[olie]]forsyningen. [[Tintin (figur)|Tintin]] rejser til [[Mellemøsten]], hvor han håber at kunne afsløre bagmændende.
En krig truer [[Europa]], der er drevet af øget bekymring over [[olie]]forsyningen. [[Tintin (figur)|Tintin]] rejser til [[Mellemøsten]], hvor han håber at kunne afsløre bagmændende.


Historien blev i første omgang udgivet i mindre bidder i den belgiske avis ''[[Le Petit Vingtième]]'', der var en børneudgav af den konservative avis ''[[Le Vingtième Siècle]]'' d. 28. september 1939, kort efter afslutningen på det ottende hæfte ''[[Kong Ottokars Scepter]]''. I maj 1940 invadrede [[Nazi-Tyskland]] Belgien og lukkede ''Le Vingtième Siècle'', hvilket gjorde Hergé arbejdsløs og ''Det Sorte Guld'' uafsluttet.<ref name="Thompson 1991. p. 91-92">[[#Tho91|Thompson 1991]]. pp. 90–91.</ref> Efter krigen genstartede Hergé serien i en ny farvelagt udgave i ''[[Tintin (magasin)|Tintin]]''-magasinet, udgivet fra 16. september 1948 til 23. februar 1950, og udgivet i bogform et år senere. Mere end to årtier sennere blev historien genoptegnet for at flytte historien fra [[Britisk Mandat i Palæstina]] til den fiktive stat [[Khemed]]. emirens søn abdhallah er bortført
Historien blev i første omgang udgivet i mindre bidder i den belgiske avis ''[[Le Petit Vingtième]]'', der var en børneudgav af den konservative avis ''[[Le Vingtième Siècle]]'' d. 28. september 1939, kort efter afslutningen på det ottende hæfte ''[[Kong Ottokars Scepter]]''. I maj 1940 invadrede [[Nazi-Tyskland]] Belgien og lukkede ''Le Vingtième Siècle'', hvilket gjorde Hergé arbejdsløs og ''Det Sorte Guld'' uafsluttet.<ref name="Thompson 1991. p. 91-92">[[#Tho91|Thompson 1991]]. pp. 90–91.</ref> Efter krigen genstartede Hergé serien i en ny farvelagt udgave i ''[[Tintin (magasin)|Tintin]]''-magasinet, udgivet fra 16. september 1948 til 23. februar 1950, og udgivet i bogform et år senere. Mere end to årtier sennere blev historien genoptegnet for at flytte historien fra [[Britisk Mandat i Palæstina]] til den fiktive stat [[Khemed]].


== Referencer ==
== Referencer ==

Versionen fra 15. dec. 2014, 19:12

Det Sorte Guld (fransk originaltitel Tintin au pays de l'or noir) er det femtende hæfte i tegneserien om Tintins oplevelser. Det er tegnet af den belgiske tegneserietegner Hergé og blev udgivet i 1950.

En krig truer Europa, der er drevet af øget bekymring over olieforsyningen. Tintin rejser til Mellemøsten, hvor han håber at kunne afsløre bagmændende.

Historien blev i første omgang udgivet i mindre bidder i den belgiske avis Le Petit Vingtième, der var en børneudgav af den konservative avis Le Vingtième Siècle d. 28. september 1939, kort efter afslutningen på det ottende hæfte Kong Ottokars Scepter. I maj 1940 invadrede Nazi-Tyskland Belgien og lukkede Le Vingtième Siècle, hvilket gjorde Hergé arbejdsløs og Det Sorte Guld uafsluttet.[1] Efter krigen genstartede Hergé serien i en ny farvelagt udgave i Tintin-magasinet, udgivet fra 16. september 1948 til 23. februar 1950, og udgivet i bogform et år senere. Mere end to årtier sennere blev historien genoptegnet for at flytte historien fra Britisk Mandat i Palæstina til den fiktive stat Khemed.

Referencer

  1. ^ Thompson 1991. pp. 90–91.
TalebobleSpire
Denne tegneserieartikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.