Statsborgerskab: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m bot: indsæt skabelon autoritetsdata
Ny lov
Linje 5: Linje 5:
Den vigtigste [[borgerpligt]] er [[værnepligt]]en.
Den vigtigste [[borgerpligt]] er [[værnepligt]]en.


I Danmark er dobbelt statsborgerskab ikke tilladt for voksne, medmindre det fremmede statsborgerskab er tildelt uden at man har ansøgt om det (f.eks. hvis man har giftet sig til det, eller er født ind i det). Ca. halvdelen af alle andre lande tillader dobbelt statsborgerskab, men for udenlandsdanskere er det stadig umuligt at bibeholde det danske statsborgerskab hvis man også ønsker statsborgerskab i et andet land.
I Danmark er dobbelt statsborgerskab ikke tilladt for voksne, medmindre det fremmede statsborgerskab er tildelt uden at man har ansøgt om det (f.eks. hvis man har giftet sig til det, eller er født ind i det). Den 18. December 2014 blev en ny lov inført som vil tillade danske statesborgere, der bor uden for Danmark at få udenlandsk statsborgerskab samt udenlanske statsborger bosiddede i Dammark at ansøge om dansk statsborgerskab, uden at opgive deres oprindelige statsborgerskab<ref>[http://www.statsborger.dk/pressemeddelelse_161214.htm]</ref>. Ca. halvdelen af alle andre lande tillader dobbelt statsborgerskab, men for udenlandsdanskere er det stadig umuligt at bibeholde det danske statsborgerskab hvis man også ønsker statsborgerskab i et andet land.


== Se også ==
== Se også ==

Versionen fra 19. dec. 2014, 09:19

Statsborgerskab giver en række forskellige rettigheder og forpligtelser under national lovgivning og internationale konventioner. I Danmark kaldes dette dansk indfødsret.

Borgerrettighederne omfatter især valgret, valgbarhed, ret til at opholde sig i landet og beskyttelse mod udlevering til andre lande samt muligheden for at blive ansat som statstjenestemand. Derudover giver statsborgerskab ret til assistance fra udstationeret diplomatisk repræsentation i udlandet.

Den vigtigste borgerpligt er værnepligten.

I Danmark er dobbelt statsborgerskab ikke tilladt for voksne, medmindre det fremmede statsborgerskab er tildelt uden at man har ansøgt om det (f.eks. hvis man har giftet sig til det, eller er født ind i det). Den 18. December 2014 blev en ny lov inført som vil tillade danske statesborgere, der bor uden for Danmark at få udenlandsk statsborgerskab samt udenlanske statsborger bosiddede i Dammark at ansøge om dansk statsborgerskab, uden at opgive deres oprindelige statsborgerskab[1]. Ca. halvdelen af alle andre lande tillader dobbelt statsborgerskab, men for udenlandsdanskere er det stadig umuligt at bibeholde det danske statsborgerskab hvis man også ønsker statsborgerskab i et andet land.

Se også

SamfundSpire
Denne samfundsartikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
  1. ^ [1]