Forskel mellem versioner af "Jan Pytlick"

Spring til navigation Spring til søgning
28 bytes tilføjet ,  for 5 år siden
specifierer kvindelandshold
Tags: Mobilredigering Mobilwebredigering
(specifierer kvindelandshold)
'''Jan Pytlick''' (født [[5. juni]] [[1967]])<ref>[http://www.dhf.dk/DHF/Landshold/Dame-A-landsholdet/Trænere-og-ledere.aspx "DHF – Trænere og ledere"]</ref> Var dansk [[håndbold]]træner, der især er kendt som succesrig træner for det danske damelandshold i perioden [[1998]]-[[2005]] og igen fra 2007.
 
Jan Pytlick bor på [[Thurø]], er udlært murer og spillede i sin ungdom også håndbold. Han blev dog nødt til at stoppe allerede som 19-årig på grund af en skade, og han gik i stedet i gang med trænergerningen. På eliteniveau havde han trænet hold i [[Team Esbjerg]] og [[GOG]], inden han i 1998 af [[DHF]] blev opfordret til at blive landstræner for kvindelandsholdet efter [[Ulrik Wilbek]]. Han afslog i første omgang, men ombestemte sig så og tog udfordringen op som efterfølger til den særdeles succesrige Wilbek.
 
Pytlick fik straks succes, da landsholdetkvindelandsholdet i hans første slutrunde, [[EM i håndbold 1998 (kvinder)|EM i 1998]], opnåede sølvmedaljer på trods af, at en række profiler havde valgt at afslutte landsholdskarrieren sammen med Wilbek. Pytlicks helt store successer var dog guldmedaljerne ved [[Sommer-OL 2000|OL i 2000]] og [[Sommer-OL 2004|2004]], lige som det blev til guld ved [[EM i håndbold 2002 (kvinder)|EM i 2002]] på hjemmebane. Ydermere blev det sølv ved [[EM i håndbold 2004 (kvinder)|EM i 2004]], mens det aldrig blev til VM-medaljer for holdet under Pytlick.
 
Efter [[VM i håndbold 2005 (kvinder)|VM i 2005]], hvor holdet opnåede en 4. plads, valgte Pytlick at tage imod et tilbud fra sin tidligere klub, GOG, om at blive træner for klubbens dameligahold. Med Pytlick ved roret kunne klubben tiltrække flere nye spillere, men den første halve sæson har ikke givet den håbede effekt, idet GOG i lighed med de senere år har måttet affinde sig med en plads i midten af ligaen.
Anonym bruger

Navigationsmenu