Brugerdiskussion:Clb: Forskelle mellem versioner

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
No edit summary
Linje 70: Linje 70:
Hej, ja det er nok en god ide at det er ensartet. Det vil jeg ikke modsætte mig. jeg fulgte bare den første der var oprettet. Tak for det
Hej, ja det er nok en god ide at det er ensartet. Det vil jeg ikke modsætte mig. jeg fulgte bare den første der var oprettet. Tak for det
--[[Bruger:Clb|B. Clarhoy]] ([[Brugerdiskussion:Clb|diskussion]]) 7. sep 2014, 09:47 (CEST)
--[[Bruger:Clb|B. Clarhoy]] ([[Brugerdiskussion:Clb|diskussion]]) 7. sep 2014, 09:47 (CEST)

== Global account ==

Hi Clb! As a [[:m:Stewards|Steward]] I'm involved in the upcoming [[:m:Help:Unified login|unification]] of all accounts organized by the Wikimedia Foundation (see [[:m:Single User Login finalisation announcement]]). By looking at [[Special:CentralAuth/Clb|your account]], I realized that you don't have a global account yet. In order to secure your name, I recommend you to create such account on your own by submitting your password on [[Special:MergeAccount]] and unifying your local accounts. If you have any problems with doing that or further questions, please don't hesitate to contact me on my [[User talk:DerHexer|talk page]]. Cheers, [[Bruger:DerHexer|DerHexer]] ([[Brugerdiskussion:DerHexer|diskussion]]) 14. jan 2015, 19:07 (CET)

Versionen fra 14. jan. 2015, 20:07

Hjerteligt velkommen til den danske Wikipedia, Clb!
Jeg håber, at du vil trives her. Brug venligst 10 minutter på at læse denne velkomst; den vil hjælpe dig med at komme i gang.

Du kan starte med at læse vores fulde velkomst, og læse punkterne nedenfor.

Hvis du har brug for yderligere hjælp, besøg da gerne hjælpe- og chatkanalen, hvor du kan få et svar meget hurtigt.

Sidst, men ikke mindst, er du velkommen til at læse vores politikker og normer, for at sikre dig at du ikke bryder dem ved et uheld.

Med venlig hilsen Knud Winckelmann 8. feb 2011, 21:05 (CET)

Et par tips

Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl.
Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du laver større eller mindre ændringer i artikler, samt når du laver nye artikler, så husk venligst at udfylde feltet "Opsummér redigering" placeret under den store redigeringsboks. Dette er med til at informere andre wikipedianere om, hvad du har rettet på den aktuelle side. Du sparer således andres tid, hvis du lige noterer, at du f.eks. blot har rettet en stavefejl. Omvendt kan det også tiltrække ekstra opmærksomhed, hvis du noterer, at du har lavet en større omskrivning eller tilføjelse til en artikel, så dine tilføjelser kan blive læst igennem. Hvis du har svært ved at huske at beskrive dine ændringer, kan du tilrette dine indstillinger, således at du får besked, hvis ikke du har beskrevet en ændring. Med venlig hilsen Knud Winckelmann 9. feb 2011, 11:35 (CET)

Tak - det vil huske, havde ikke opdaget funktionerne

Overkategori

Jeg har set at du tilføjet Kategori:Byer i Frankrig til artiklen Châteauroux - det er ikke nødvendig, da byen er med i Kategori:Byer i Centre og den kategori er med i Kategori:Byer i Frankrig. Det samme gælder Digtere - de er automatisk Forfattere. --Steen Th 13. feb 2011, 10:53 (CET)

Hej,
jeg kan godt se, hvad du mener, men mht til byer i Frankrig synes jeg det ville give et bedre overblik, hvis der også var en liste med alle byer. Hvis nu brugeren ikke kender de forskellige regioner ? Det ville jeg selv foretrække, hvis det drejede sig om et land jeg havde mindre viden om end Frankrig. Er det ikke muligt at have både en liste over byer i de enkelte regioner og en liste over alle byer i Frankrig ?
Mht til forfattere virker det inkonsekvent, der står pt over 800 forfattere på listen "forfattere fra Danmark" udenfor kategorierne, mange af dem går igen i de enkelte kategorier. Der er også overlap ml den mere brede kategori skønlitterære forfattere og både romanforfattere og digtere. Enten burde alle forfattere i underkategorierne også være i den samlede liste forfattere i Danmark eller også burde alle kun være i deres egen kategori(er) og så burde roman/novelle/drama/lyrik lægges ind under skønlitterære ell lign. som det er nu, er det forvirrende.
Jeg ved ikke hvordan beslutningsprocessen er herinde omkring kategorier. (Skrev Clb (diskussion • bidrag) 13. feb 2011, 11:28. Husk at signere dine indlæg.)
Vi er ikke særlig glade for lister - de skal vedligeholdes bl.a. Men det er rigtig det er ikke nemt give et overblik over et område/emne, når det er underopdelt. Men det er tænkt med kategori-systemet at man kan danne lister ved at starte fra en kategori og gå ned. Men i praksis ender man i en kategori for en by, og alle de emner der inden for den... og kategori for en by har nogle andre fordele.
Omkring Kategori:Forfattere fra Danmark - og forfatter generelt - det bør ryddes op. Jeg kan godt følge den forvirring du ser.
Beslutningsprocessen generelt sker efter diskussioner og hvad der bruges i praksis. --Steen Th 13. feb 2011, 11:56 (CET)

Et par tips - HotCat

Hej. Jeg har et par ting, det vil godt at give oplysninger om.

  • Du kan med hotcat ændre kategori. Jeg kan se du først sletter og derefter indsætter (eller omvendt) en kategori. Men du kan ændre det i et hug.
  • Der findes en udvidet og nyere udgave af HotCat - den kan håndtere flere ændringer ad gangen. Det er den jeg selv bruger.

Andet tip er omkring Kilde mangler - her bruges normalt skabelon {{km}} ud for det sted, hvor man ønsker dokumentation - lidt indforstået navngivning. Men når et eller andet er blevet dokumenteret - så fjerner man skabelonen.

Ellers ser dine ændringer gode ud. Og dejlig at få ryddet lidt op i kategorien Kategori:Forfattere fra Danmark. --Steen Th 15. feb 2011, 22:15 (CET)

Tak, jeg kan godt se det går dobbelt så hutigt med den hotcat funktion og har også specificeret stedet hvor kilden mangler (eller det lyder som om forfatteren selv eller en god ven har skrevet det)Det kan tage lidt tid at finde ud af koderne, så det er rart med nogle tips :) (Skrev Clb (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Hej Clb. Jeg har lagt et indlæg på Diskussion:Johannes Jørgensen vedrørende kategorier. Se også min ændring med beskrivelse vedr. Poul Hoffmann her. Venlig hilsen --Brams 18. feb 2011, 19:58 (CET)

Bent Christensen (amatørhistoriker)

Jeg kan se vi har haft lidt "reverteri" frem og tilbage om Bent Christensen (amatørhistoriker). Hans bog er faktisk udgivet på engelsk: [1], så jeg håber du kan være enig i teksten som jeg har redigeret nu? Jeg ved ikke om du ønsker at sætte ham som "faglitterær"? — Fnielsen 19. feb 2011, 19:37 (CET)

Ja, det er lidt en gråzone, men jeg har placeret ham i den faglitterære kategori så- mvh B.

Flemming B. Muus

Ikke for noget, men der står altså i artiklen Flemming B. Muus (nuværende version), at han var forfatter:

Flemming Bruun Muus (21. november 1907 – 23. september 1982) var en dansk forfatter, faldskærmschef og modstandsmand


- Sarrus (db) d. 20. feb 2011, 12:52 (CET)

Ja, men i beskrivelsen nednunder fremgår det slet ikke, hvilken bog han har skrevet, hvornår eller andre oplysninger der underbygger dette, det bør skrives ind, så det ikke bare står som en u-underbygget påstand - mvh B (Skrev Clb (diskussion • bidrag) 20. feb 2011, 12:56. Husk at signere dine indlæg.)

Så kan et opslag på bibliografi.dk eller tilsvarende hjemmesider anbefales i stedet for bare at slette kategorien. Så travlt har vi heller ikke :-).
- Sarrus (db) d. 20. feb 2011, 13:05 (CET)

Jeg har nu brugt masser af tid på at slå op på bibliotek.dk, den store danske, litteratursiden mm i de tilfælde hvor der står bare lidt mere end i dette tilfælde eller hvor der mangler kilder, men jeg kan jo sige det samme - du var også meget hurtig til bare at tilføje kategorien uden at tage dig tid til at ændre artiklen i første omgang :) og stadig glemte du at kategorisere ham i den faglitterære gruppe mvh B

Elisabeth Jerichau Baumann er forfatter

Jeg har tilføjet følgende:

Efter sønnen Haralds død skrev hun mindeskriftet Til Erindring om Harald Jerichau, 1879, og siden erindringsværket Brogede Rejsebilleder, 1881. Bogen udkom posthumt og er illustreret med talrige værker af dem begge.

Se evt http://www.kvinfo.dk/side/170/bio/827/ EJB må da betragtes som forfatter. --Villy Fink Isaksen 10. jul 2011, 10:49 (CEST)


Det er fint, så er hun naturligvis forfatter, så længe der er oplysning om hvad hun har skrevet. Det er dog nok at hun står som selvbiograf og erindringsforfatter, de er begge underkategorier til forfattere i Danmark. Mvh B.

Forfattere efter tidsperiode

Hej. Jeg kan se at vi har fået startet forfatter-kategorier på en anderledes måde end de andre århundrede-kategorier for personer. Så jeg vil foreslå at kategorierne omdøbs i stedet for Kategori:Kvindelige forfattere i det 18. århundrede bliver omdøbt til Kategori:Kvindelige forfattere i 1900-tallet, så de passer med de andre person-kategorier. Jeg vil godt ordnet flytning, da jeg kan ordne det hele i et hug. Hvad siger du til at få det ændret. --Steen Th (diskussion) 7. sep 2014, 09:43 (CEST)

Hej, ja det er nok en god ide at det er ensartet. Det vil jeg ikke modsætte mig. jeg fulgte bare den første der var oprettet. Tak for det --B. Clarhoy (diskussion) 7. sep 2014, 09:47 (CEST)

Global account

Hi Clb! As a Steward I'm involved in the upcoming unification of all accounts organized by the Wikimedia Foundation (see m:Single User Login finalisation announcement). By looking at your account, I realized that you don't have a global account yet. In order to secure your name, I recommend you to create such account on your own by submitting your password on Special:MergeAccount and unifying your local accounts. If you have any problems with doing that or further questions, please don't hesitate to contact me on my talk page. Cheers, DerHexer (diskussion) 14. jan 2015, 19:07 (CET)