Recording Industry Association of America: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m Tilføjer Commonscat - kategori på Commons har samme navn som artiklen.
Linje 1: Linje 1:
'''The Recording Industry Association of America''', eller blot '''RIAA''', er en [[brancheorganisation]], der repræsenterer størstedelen af [[pladeselskab]]erne og -distributørerne i [[USA]].
'''The Recording Industry Association of America''', eller blot '''RIAA''', er en [[brancheorganisation]], der repræsenterer størstedelen af [[pladeselskab]]erne og -distributørerne i [[USA]].


RIAA blev danent i [[1952]], primært for at administrere en teknisk standard for [[Grammofonplade|vinylplader]]. Siden har RIAA været involveret i udviklingen af nye tekniske standard, ligesom organisationen deltager i administrationen af licenser og [[royalties]]. Det er også RIAA, der certificerer USA's guld- og platinalbum. Endelig arbejder organisationen for at beskytte kunstnernes [[intellektuel ejendomsret|intellektuelle ejendomsret]].
RIAA blev dannet i [[1952]], primært for at administrere en teknisk standard for [[Grammofonplade|vinylplader]]. Siden har RIAA været involveret i udviklingen af nye tekniske standarder, ligesom organisationen deltager i administrationen af licenser og [[royalties]]. Det er også RIAA, der certificerer USA's guld- og platinalbum. Endelig arbejder organisationen for at beskytte kunstnernes [[intellektuel ejendomsret|intellektuelle ejendomsret]].


== Se også ==
== Se også ==

Versionen fra 19. jan. 2015, 21:21

The Recording Industry Association of America, eller blot RIAA, er en brancheorganisation, der repræsenterer størstedelen af pladeselskaberne og -distributørerne i USA.

RIAA blev dannet i 1952, primært for at administrere en teknisk standard for vinylplader. Siden har RIAA været involveret i udviklingen af nye tekniske standarder, ligesom organisationen deltager i administrationen af licenser og royalties. Det er også RIAA, der certificerer USA's guld- og platinalbum. Endelig arbejder organisationen for at beskytte kunstnernes intellektuelle ejendomsret.

Se også

Eksterne henvisninger