OECD: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
→‎Medlemmer: præcisering af samarbejdslande
No edit summary
Linje 1: Linje 1:
'''OECD''' er en forkortelse for '''Organisation for Economic Co-operation and Development''' (Organisationen for økonomisk samarbejde og udvikling). OECD er en [[international organisation]], grundlagt efter [[2. verdenskrig]] og arbejder for at stimulere økonomisk fremgang og [[markedsøkonomi]] mellem de demokratisk regerede medlemslande.
'''OECD''' er en forklse for '''Organisation for Economic Co-operation and Development''' (Organisationen for økonomisk samarbejde og udvikling). OECD er en [[international organisation]], grundlagt efter [[2. verdenskrig]] og arbejder for at stimulere økonomisk fremgang og [[markedsøkonomi]] mellem de demokratisk regerede medlemslande.


== Medlemmer ==
== Medlemmer ==

Versionen fra 1. feb. 2015, 13:17

OECD er en forklse for Organisation for Economic Co-operation and Development (Organisationen for økonomisk samarbejde og udvikling). OECD er en international organisation, grundlagt efter 2. verdenskrig og arbejder for at stimulere økonomisk fremgang og markedsøkonomi mellem de demokratisk regerede medlemslande.

Medlemmer

Kort over OECDs medlemslande

Stiftende medlemmer (1961)

mørkeblå:OECD medlemmer - lyslilla:ansøgerlande - lyseste lilla (2007) samarbejdslande

Lande som blev medlemmer senere

Optagelsesåret i parentes

Malta søgte medlemskab 24. september 2005.

Generalsekretær

Eksterne henvisninger

Forening eller organisationSpire
Denne artikel om en forening eller organisation er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.