Plejehjem: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
No edit summary
No edit summary
Linje 7: Linje 7:
Andre boligformer specifikt for ældre eller plejekrævende omfatter [[ældrebolig]]er, [[bofællesskab]]er, [[beskyttet bolig|beskyttede boliger]] m.fl.
Andre boligformer specifikt for ældre eller plejekrævende omfatter [[ældrebolig]]er, [[bofællesskab]]er, [[beskyttet bolig|beskyttede boliger]] m.fl.


Af forskellige plejehjemsudbydere kan nævnes [[OK-Fonden]], Danske Diakonhjem, Fonden Mariehjemmene og svenske Aleris.
Af forskellige plejehjemsudbydere kan nævnes [[OK-Fonden]], Danske Diakonhjem, [[Fonden Mariehjemmene]] og svenske Aleris.


== Eksterne kilder og henvisninger ==
== Eksterne kilder og henvisninger ==

Versionen fra 11. feb. 2015, 09:55

Plejehjemmet Lotte i København

Et plejehjem, alderdomshjem, mere moderne: ældrecenter eller dagcenter er en almindelig fællesbetegnelse for institutioner, der tilbyder forskellig grad af pleje eller støtte til mennesker, typisk ældre medborgere, der ikke er stand til at klare sig i eget hjem. Det er tanken at en beboer på et plejehjem skal have en så naturlig hverdag som muligt. Det er plejernes opgave at hjælpe beboeren med det, den enkelte ikke selv er i stand til.

Der findes flere forskellige former for plejehjem. Typisk associeres til en institution, der har adskillige plejere ansat til at tage sig af de ældres behov døgnet rundt. De ældre er indlogeret på hvert sit værelse, eller stuer, der gerne indrettes så tro mod beboerens eget hjem som muligt, og institutionen har ofte en veltilrettelagt dags- og ugerytme.

Andre boligformer specifikt for ældre eller plejekrævende omfatter ældreboliger, bofællesskaber, beskyttede boliger m.fl.

Af forskellige plejehjemsudbydere kan nævnes OK-Fonden, Danske Diakonhjem, Fonden Mariehjemmene og svenske Aleris.

Eksterne kilder og henvisninger

SygeplejeSpire
Denne artikel om sygepleje er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.