Forskel mellem versioner af "Blå Kors"

Spring til navigation Spring til søgning
1 byte fjernet ,  for 6 år siden
ingen redigeringsopsummering
(+kat)
Blåbåndsideen blev født i [[USA]]. En alkoholiseret restauratør, [[Francis Murphy]], kom i fængsel for ulovligt salg af spiritus, blev kristen og samlede af ​​millioner af mennesker for afholdideen efter frigivelsen. Blåbåndbevægelsen spredt over hele verden, og kom til Schweiz for at få navnet på Blå Kors i lighed med Røde Kors.
 
Blå Kors i [[Danmark]] blev stiftet den 1. februar 1895 på baggrund af præsten Louis-Lucien Rochat arbejde i Schweiz siden 1877<ref>[http://www.blaakors.dk/Blaa_Kors_Danmark/Om_Blaa_Kors/Historie.aspx Blå Kors' hjemmeside: ''"Historie"'']</ref>. Fra Blå Kors´' start var afholdenhed midlet, næst efter Guds ord, til at hjælpe og redde mennesker, der var kommet i nød på grund af alkohol.
 
Karakteristisk for foreningen er afholdenhed som et middel og samspil mellem de ansatte og frivillige. Det udmønter sig ved, at medlemmerne af foreningen enten har underskrevet et afholdsløfte eller forpligtet sig på ædruelighed eller på et ansvarligt og mådeholdent alkoholforbrug.
Anonym bruger

Navigationsmenu