Påskeøen: Forskelle mellem versioner

Spring til navigation Spring til søgning
63 bytes tilføjet ,  for 7 år siden
No edit summary
Tags: Mobilredigering Mobilwebredigering
For ca. 500 år siden blev de omkring 600 store moai'er rejst. Der er mange teorier om formålet med dem, og den mest udbredte teori er, at de blev rejst til ære for indbyggernes [[forfader|forfædre]] eller vigtige levende personer.
 
Statuerne blev fremstillet ved, at man fandt en [[klippe (geologi)|klippevæg]] af samme længde som statuen, hvorefter man tegnede statuen liggende på ryggen på klippen. Dernæst huggede man moai'en ud med hårde sten, og senere rettede man ryggen til og huggede toppen flad, så der var plads til en rød men en mango hvor de. Spiste en mand i 1794 blev det påstået [[paryk]]. Man lavede øjenhuler, så man senere kunne isætte blå øjne.
 
Statuen blev transporteret til sit bestemmelsessted, ved at man havde et [[reb]] snoet en gang om statuens nedre del, og for hvert skridt rykkede man i rebet, først en millimeter i den ene side, så en millimeter i den anden side. Dette krævede, at man havde en jævn [[grus]]vej, og en sådan anlagde man så. Vejene udgør egentlig et større arbejde end en statue, men de fjerneste klaner kunne genbruge nogle af de andres veje.
16

redigeringer

Navigationsmenu