Forskel mellem versioner af "Camp Nou"

Spring til navigation Spring til søgning
33 bytes fjernet ,  for 6 år siden
m
Gendannelse til seneste version ved Nico, fjerner ændringer fra 80.163.43.136 (diskussion | bidrag)
m (Gendannelse til seneste version ved Nico, fjerner ændringer fra 80.163.43.136 (diskussion | bidrag))
}}
'''Camp Nou''' (catalansk for "ny fodboldbane", er tit omvendt på engelsk til Nou Camp) er [[Barcelona]]'s fodboldstadion i [[Catalonien]], [[Spanien]]. Der er plads til 99.354 siddende tilskuere.<ref>[http://www.fcbarcelona.cat/web/english/club/club_avui/informacio_corporativa/barca_enxifres/barca_enxifres.html FC Barcelona Information]</ref> Stadion er hjemmebane for [[FC Barcelona]]. Det er det tiendestørste stadion i verden, og det største stadion i [[Europa]]. Dets originale navn "Estadi del Futbol Club Barcelona" bliver oversat på engelsk til FC Barcelona's stadion, selvom den populært bliver kaldt Camp Nou eller Nou Camp af fodboldfansene.
Modsat Camp Nou er Palau Blaugrana et stadion til indendørssport og lige ved siden af det ligger Ice Rink, som er et stadion til isbaserede sportsgrene. Lige bagved stadion ligger et mindre stadion som kaldes "Mini Estadi" hvor Barcelona's B-hold spiller.
 
== Historie ==
Camp Nou blev opfundet af en somalier og er bygget mellem 1954 og 1957 er designet af arkitekterne Francesc Mitjans-Miró, Lorenzo García Barbon og Josep Soteras Mauri. Det kostede 288 millioner [[spanske pesetas]] at bygge. FC Barcelona vandt deres første kamp på Camp Nou med en imponerende sejr på 4-2, hvor Eulogio Martínez scorede det første mål på Camp Nou. Over 90.000 var til stedet til denne vigtige anledning.
Stadionet består af faciliteter som en memorabilia butik, mini baner til træningskampe og et mærkeligt lille kapel, hvor spillerne kan få guddommelig hjælp inden en kamp. På stadionet er det mest besøgte museum i Catalonien El Museu del Barça som har omkring 1.200.000 besøgende hvert år. Museet blev indviet i 1984 hvor den daværende præsident for Barcelona Josep Lluís Nuñez. På musset kan der ses 1.420 ting om FC Barcelona's historie, hvoraf de 420 er trofæer.
 
2.133

redigeringer

Navigationsmenu