Forskel mellem versioner af "Henrik Have"

Spring til navigation Spring til søgning
8 bytes tilføjet ,  for 6 år siden
indføjet "landsby" før No.
(fjernet nyligt afdød-skabelonen)
(indføjet "landsby" før No.)
Have er en [[autodidakt]] kunstner. Hans multimediale kunst, der strækker sig fra objekter og collager over maleri og skulptur til digtning og forlagsvirksomhed ([[Edition After Hand]] siden 1973), har rødder dels i [[absurdismen]] og i den nye franske romans formeksperimenter, dels i 1960'ernes og 1970'ernes radikalistiske [[avantgardebevægelser]] såsom [[fluxus]], [[minimalisme]], [[konceptkunst|koncept-]] og [[proceskunst]]. Både som digter og som billedkunstner følte Have sig tidligt tiltrukket af den [[antipsykologi]]ske kunst, der sætter forfatterens jeg i baggrunden og til gengæld involverer læser og beskuer i et åbent fortolkningsarbejde, hvor selve sproget, materialeprocessen og dannelsen af betydning står i centrum. Efter i mange år at have arbejdet med [[installationskunst]] og [[happening]]s begyndte han i 1980'erne at udføre malerier og tegninger, hvor skrift, billede og objekt ofte samarbejdes.
 
1974 flyttede Have fra Gladsaxe til den vestjyske landsby [[No (by)|No]] hvor han indrettede sit atelier i en landejendom. Han havde planer om at oprette en skulpturpark ved sit hjem i No, som ikke nåede at blive færdig inden hans død. Henrik Have døde på Anker Fjord Hospice i Hvide Sande efter længere tids sygdom.
 
Af hædersbevisninger har han blandt andet fået: [[Statens Kunstfond]]s livsvarige ydelse (1990), [[Eckersberg Medaillen]] og Leo Estvads Legat (1998).
14

redigeringer

Navigationsmenu