Kammerherre: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m +de:
m + kammerdame
Linje 1: Linje 1:
[[Titel|Titlen]] '''kammerherre''' anvendes ved hoffet. En kammerherre har oprindeligt været en fremtrædende embedsmand - ofte en adelig person - med adgang til kongens gemakker (deraf titlen). I dag anvendes det kun som ærestittel. I Danmark udnævnes fortsat kammerherrer - fx er cheferne for [[Den Kongelige Livgarde]] og [[Gardehusarregimentet]] kammerherrer. I [[Norge]] anvendes titlen ikke længere.
Titlen '''kammerherre''' anvendes ved [[hof]]fet. En kammerherre har oprindeligt været en fremtrædende [[embedsmand]] - ofte en [[adel]]ig person - med adgang til kongens gemakker (deraf titlen). I dag anvendes det kun som ærestitel. I Danmark udnævnes fortsat kammerherrer - fx er cheferne for [[Den Kongelige Livgarde]] og [[Gardehusarregimentet]] kammerherrer. I [[Norge]] anvendes titlen ikke længere.

[[Dronning]] [[Margrethe 2.]] har også udnævnt kvindelige kammerherrer, der tillægges titlen '''kammerdame'''.


[[Kategori:Hædersbevisninger]]
[[Kategori:Hædersbevisninger]]

Versionen fra 19. aug. 2006, 12:31

Titlen kammerherre anvendes ved hoffet. En kammerherre har oprindeligt været en fremtrædende embedsmand - ofte en adelig person - med adgang til kongens gemakker (deraf titlen). I dag anvendes det kun som ærestitel. I Danmark udnævnes fortsat kammerherrer - fx er cheferne for Den Kongelige Livgarde og Gardehusarregimentet kammerherrer. I Norge anvendes titlen ikke længere.

Dronning Margrethe 2. har også udnævnt kvindelige kammerherrer, der tillægges titlen kammerdame.