Fakultet (universitet): Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
tilføjelser
yderligere tilføjelser og rettelser
Linje 1: Linje 1:
{{harflertydig2|Fakultet}}
{{harflertydig2|Fakultet}}
Et '''fakultet''' er en afdeling af et [[universitet]] e.l., normalt indeholdende et eller flere institutter. Hvert fakultet beskæftiger sig med en bestemt overordnet faggruppe. De fire traditionelle fakulteter på europæiske universiteter er, efter forbillede fra [[Sorbonne|Paris' historiske universitet]]: de [[teologi]]ske, [[jura|juridiske]], [[Lægevidenskab|medicinske]] og [[humaniora|humanistiske]] fakulteter.
Et '''fakultet''' er en afdeling af et [[universitet]] e.l., normalt indeholdende et eller flere [[institut]]ter. Hvert fakultet beskæftiger sig med en bestemt overordnet faggruppe. De fire traditionelle fakulteter på europæiske universiteter er, efter forbillede fra [[Sorbonne|Paris' historiske universitet]]: de [[teologi]]ske, [[jura|juridiske]], [[Lægevidenskab|medicinske]] og [[humaniora|humanistiske]] fakulteter.


I dag har universiteter typisk andre fakulteter ud over de førnævnte, f.eks. et [[naturvidenskab]]eligt og et [[samfundsvidenskab]]eligt fakultet, mens de ikke nødvendigvis har alle de fire traditionelle fakulteter.
Et fakultet kan f.eks. være 'Det Naturvidenskabelige Fakultet', og det betegner området for eksempelvis 'Matematisk Institut', 'Datalogisk Institut', og 'Institut for Fysik og Astronomi'.

Et eksempel på, hvordan et fakultet kan være opdelt i institutter, kan være 'Det Naturvidenskabelige Fakultet', indeholdende 'Matematisk Institut', 'Datalogisk Institut' og 'Institut for Fysik og Astronomi' mv.


==Eksterne henvisninger==
==Eksterne henvisninger==

Versionen fra 21. aug. 2006, 01:12

For alternative betydninger, se Fakultet.

Et fakultet er en afdeling af et universitet e.l., normalt indeholdende et eller flere institutter. Hvert fakultet beskæftiger sig med en bestemt overordnet faggruppe. De fire traditionelle fakulteter på europæiske universiteter er, efter forbillede fra Paris' historiske universitet: de teologiske, juridiske, medicinske og humanistiske fakulteter.

I dag har universiteter typisk andre fakulteter ud over de førnævnte, f.eks. et naturvidenskabeligt og et samfundsvidenskabeligt fakultet, mens de ikke nødvendigvis har alle de fire traditionelle fakulteter.

Et eksempel på, hvordan et fakultet kan være opdelt i institutter, kan være 'Det Naturvidenskabelige Fakultet', indeholdende 'Matematisk Institut', 'Datalogisk Institut' og 'Institut for Fysik og Astronomi' mv.

Eksterne henvisninger

SamfundSpire
Denne samfundsartikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.