Forskel mellem versioner af "Lundeborg"

Spring til navigation Spring til søgning
88 bytes tilføjet ,  for 6 år siden
m
tilføjelse
m (bot: indbyggertal hentes nu via metadata)
m (tilføjelse)
'''Lundeborg''' er en lille havneby på det sydøstlige [[Fyn]] med {{vis indbyggere DK|479-10547}}, beliggende i [[Oure Sogn]]. Byen ligger i [[Svendborg Kommune]] og tilhører [[Region Syddanmark]]. Lundeborg hørte til [[Gudme Herred]], grundlagt som [[Ladepladser i Danmark#Industrialiseringen|havneplads]] af [[Niels Frederik Bernhard Sehested]] til [[Broholm]] i håbet om at etablere en [[købstad]] præcis midtvejs mellem [[Nyborg]] og [[Svendborg]].
 
Om sommeren sejler der en cykelfærge fra Lundeborg til [[Lohals]] på [[Langeland]]. Sognemæssigt er [[Lundeborg Kirke]]udgør et anneks til [[Oure Kirke]] og [[Vejstrup Kirke (Svendborg Kommune)|Vejstrup Kirke]],af de 3nordøstlige kirkerudgangspunkter harfor fællesvandreruten [[præstØhavsstien]].
 
Sognemæssigt er [[Lundeborg Kirke]] et anneks til [[Oure Kirke]] og [[Vejstrup Kirke (Svendborg Kommune)|Vejstrup Kirke]], de 3 kirker har fælles [[præst]].
 
Byen optræder også i sangen "[[Lundeborghymnen]]" <ref>[http://www.86325578.dk/musik/akkorder/pdf/Lundeborghymnen.pdf Hymnen]</ref> i strofen: "''Er du trist og har du sorg i sinde, så tag med mig ned til Lundeborg''", skrevet af [[Ove Bager]].
19.744

redigeringer

Navigationsmenu