Faaborgegnens Efterskole: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Rettet indhold der var forældet
Tags: Mobilredigering Mobilwebredigering
Rettet indhold der var forældet
Tags: Mobilredigering Mobilwebredigering
Linje 10: Linje 10:
| hjemmeside = http://www.faae.dk
| hjemmeside = http://www.faae.dk
}}
}}
'''Faaborgegnens Efterskole''' er en [[grundtvig-koldsk]] [[efterskole]] i [[Faaborg-Midtfyn Kommune]], der tilbyder undervisning for 9. og 10. klasse elever i niveauinddelt undervisning. Skolen optager hvert år ca. 110 elever, hvoraf størstedelen består af elever på folkeskolens [[10. klasse]]trin. Skolen er beliggende i [[Horne (Faaborg-Midtfyn Kommune)|Horne]] mellem [[Faaborg]] og [[Bøjden]] med udsigt over [[Faaborg Fjord]].
'''Faaborgegnens Efterskole''' er en [[grundtvig-koldsk]] [[efterskole]] i [[Faaborg-Midtfyn Kommune]], der tilbyder undervisning for 9. og 10. klasse elever i niveauinddelt undervisning. Skolen optager hvert år 120 elever, hvoraf størstedelen består af elever på folkeskolens [[10. klasse]]trin. Skolen er beliggende i [[Horne (Faaborg-Midtfyn Kommune)|Horne]] mellem [[Faaborg]] og [[Bøjden]] med udsigt over [[Faaborg Fjord]].


Skolen blev etableret af Michael Thagaard og Niels Brunse, der fik idéen om at skabe en skole, hvor fysisk [[handicap]]pede kunne få et efterskoleophold side om side med andre unge. De fysisk handicappede udgør ca. 10% af antallet af elever. Da bygningerne, der før husede et plejehjem, blev ledige, blev efterskolen indrettet, og i august 2003 blev de første 80 elever optaget. Siden da er skolen udvidet, bl.a. med en idrætshal. Thagaard og Brunse er stadig forstandere på skolen.
Skolen blev etableret af Michael Thagaard og Niels Brunse, der fik idéen om at skabe en skole, hvor fysisk [[handicap]]pede kunne få et efterskoleophold side om side med andre unge. De fysisk handicappede udgør ca. 10% af antallet af elever. Da bygningerne, der før husede et plejehjem, blev ledige, blev efterskolen indrettet, og i august 2003 blev de første 80 elever optaget. Siden da er skolen udvidet, bl.a. med en idrætshal. Thagaard er stadig forstander på skolen, mens Brunse forlod skolen i 2013, og Helge Lund overtog.


== Eksterne henvisninger ==
== Eksterne henvisninger ==

Versionen fra 9. apr. 2015, 23:44

Faaborgegnens Efterskole
Generelle informationer
Sted Horne
Grundlagt 2003
Forstander Michael Thagaard, Helge Lund
Elever 120 elever (2015)
Klassetrin 9., 10.
Eksterne henvisninger
http://www.faae.dk
CVR-nummer 27030076 Rediger på Wikidata

Faaborgegnens Efterskole er en grundtvig-koldsk efterskole i Faaborg-Midtfyn Kommune, der tilbyder undervisning for 9. og 10. klasse elever i niveauinddelt undervisning. Skolen optager hvert år 120 elever, hvoraf størstedelen består af elever på folkeskolens 10. klassetrin. Skolen er beliggende i Horne mellem Faaborg og Bøjden med udsigt over Faaborg Fjord.

Skolen blev etableret af Michael Thagaard og Niels Brunse, der fik idéen om at skabe en skole, hvor fysisk handicappede kunne få et efterskoleophold side om side med andre unge. De fysisk handicappede udgør ca. 10% af antallet af elever. Da bygningerne, der før husede et plejehjem, blev ledige, blev efterskolen indrettet, og i august 2003 blev de første 80 elever optaget. Siden da er skolen udvidet, bl.a. med en idrætshal. Thagaard er stadig forstander på skolen, mens Brunse forlod skolen i 2013, og Helge Lund overtog.

Eksterne henvisninger

55°6′10.71″N 10°10′49.82″Ø / 55.1029750°N 10.1805056°Ø / 55.1029750; 10.1805056