Semitiske folkeslag: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m Et første lille forsøg på begrebsafklaring.
rettet link
Linje 1: Linje 1:
{{ingen kilder|dato=oktober 2011}}
{{ingen kilder|dato=oktober 2011}}
En '''semit''' er et historisk udtryk for et medlem af de folkegrupper der har talt [[semitiske sprog]]. Ordet "semit" kommer fra [[Noa]]hs søn [[Sem, Kam og Jafet|Shem]], som ifølge [[Bibelen]] var [[stamfar]] til de semitiske folkeslag, det vil sige bl.a. [[araberne]], [[aramæerne]], [[babylonerne]], [[kartaginienserne]], [[etioperne]], [[hebræerne]] og [[fønikerne]]. Ordet dækker dermed alle nuværende og uddøde semitisk-talende [[folkeslag]], men er problematisk, idet det er udtryk for en sammenblanding mellem lingvistik og etnografi, som ikke svarer til nyere videnskab.
En '''semit''' er et historisk udtryk for et medlem af de folkegrupper der har talt [[semitiske sprog]]. Ordet "semit" kommer fra [[Noa]]hs søn [[Sem (bibelsk person)|Sem]], som ifølge [[Bibelen]] var [[stamfar]] til de semitiske folkeslag, det vil sige bl.a. [[araberne]], [[aramæerne]], [[babylonerne]], [[kartaginienserne]], [[etioperne]], [[hebræerne]] og [[fønikerne]]. Ordet dækker dermed alle nuværende og uddøde semitisk-talende [[folkeslag]], men er problematisk, idet det er udtryk for en sammenblanding mellem lingvistik og etnografi, som ikke svarer til nyere videnskab.


Betegnelsen semit anvendes fortsat [[jøde|lejlighedsvis om jøde]]r - fejlagtigt, eftersom de fleste jøder i dag ikke taler hebraisk.
Betegnelsen semit anvendes fortsat [[jøde|lejlighedsvis om jøde]]r - fejlagtigt, eftersom de fleste jøder i dag ikke taler hebraisk.
Linje 8: Linje 8:


{{samfstub}}
{{samfstub}}

[[Kategori:Folkeslag]]
[[Kategori:Folkeslag]]
[[Kategori:Jødedom]]
[[Kategori:Jødedom]]

Versionen fra 23. apr. 2015, 06:58

En semit er et historisk udtryk for et medlem af de folkegrupper der har talt semitiske sprog. Ordet "semit" kommer fra Noahs søn Sem, som ifølge Bibelen var stamfar til de semitiske folkeslag, det vil sige bl.a. araberne, aramæerne, babylonerne, kartaginienserne, etioperne, hebræerne og fønikerne. Ordet dækker dermed alle nuværende og uddøde semitisk-talende folkeslag, men er problematisk, idet det er udtryk for en sammenblanding mellem lingvistik og etnografi, som ikke svarer til nyere videnskab.

Betegnelsen semit anvendes fortsat lejlighedsvis om jøder - fejlagtigt, eftersom de fleste jøder i dag ikke taler hebraisk.

Se også

SamfundSpire
Denne samfundsartikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.