Semitiske folkeslag: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m Sproglig korrektion
Rmir2 (diskussion | bidrag)
sprogret
Linje 1: Linje 1:


En '''semit''' er et historisk udtryk for et medlem af de folkegrupper der har talt [[semitiske sprog]]. Ordet "semit" kommer fra [[Noa]]hs søn [[Sem (bibelsk person)|Sem]], som ifølge [[Bibelen]] var [[stamfar]] til de semitiske folkeslag, det vil sige bl.a. [[araberne]], [[aramæerne]], [[babylonerne]], [[kartaginienserne]], [[etioperne]], [[hebræerne]] og [[fønikerne]]. Ordet dækker dermed alle nuværende og uddøde semitisk-talende [[folkeslag]], men er problematisk, idet det er udtryk for en sammenblanding af lingvistik og etnografi, som ikke svarer til nyere videnskab.
En '''semit''' er et historisk udtryk for et medlem af de folkegrupper, der har talt [[semitiske sprog]]. Ordet "semit" kommer fra [[Noa]]hs søn [[Sem (bibelsk person)|Sem]], som ifølge [[Bibelen]] var [[stamfader]] til de semitiske folkeslag, det vil sige blandt andre [[araberne]], [[aramæerne]], [[babylonerne]], [[kartaginienserne]], [[etioperne]], [[hebræerne]] og [[fønikerne]]. Ordet dækker dermed alle nuværende og uddøde semitisk-talende [[folkeslag]], men er problematisk, idet det er udtryk for en sammenblanding af lingvistik og etnografi, som ikke svarer til nyere videnskab.


Betegnelsen semit anvendes fortsat lejlighedsvis om [[jøde|jøder]], hvilket dog er fejlagtigt, eftersom de færreste jøder i dag taler hebraisk.
Betegnelsen semit anvendes fortsat lejlighedsvis om [[jøde|jøder]] (især i den negative form "antisemitter"), hvilket dog er fejlagtigt, eftersom de færreste jøder i dag taler [[hebraisk]].


== Se også ==
== Se også ==

Versionen fra 4. maj 2015, 06:43

En semit er et historisk udtryk for et medlem af de folkegrupper, der har talt semitiske sprog. Ordet "semit" kommer fra Noahs søn Sem, som ifølge Bibelen var stamfader til de semitiske folkeslag, det vil sige blandt andre araberne, aramæerne, babylonerne, kartaginienserne, etioperne, hebræerne og fønikerne. Ordet dækker dermed alle nuværende og uddøde semitisk-talende folkeslag, men er problematisk, idet det er udtryk for en sammenblanding af lingvistik og etnografi, som ikke svarer til nyere videnskab.

Betegnelsen semit anvendes fortsat lejlighedsvis om jøder (især i den negative form "antisemitter"), hvilket dog er fejlagtigt, eftersom de færreste jøder i dag taler hebraisk.

Se også

Ekstern henvisning og kilde

SamfundSpire
Denne samfundsartikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.