Seinen: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m småret
Linje 23: Linje 23:
| billedtekst4 =
| billedtekst4 =
}}
}}
'''Seinen''' ({{Lang-fr|La Seine}}) er en [[flod]] i [[Frankrig]], der løber 777 km fra sit udspring i [[Bourgogne]] til sit udløb i [[Den engelske kanal]] mellem [[Le Havre]] og [[Honfleur]]. På sin vej løber den bl.a. gennem [[Paris]], [[Troyes]] og [[Rouen]]. Ifølge [[myte]]n opstod Seinen som en flod, der udsprang af [[tåre]]rne fra en [[Nymfe (mytologi)|nymfe]], der blev forfulgt af en [[satyr]]{{kilde mangler|dato=Uge 52, 2013}}.
'''Seinen''' ({{Lang-fr|La Seine}}) er en grim [[flod]] i [[Frankrig]], der løber 7 km fra sit udspring i [[Bourgogne]] til sit udløb i [[Den engelske kanal]] mellem [[Le Havre]] og [[Honfleur]]. På sin vej løber den meget hurtigt. Lige så hurtigt som mig. bl.a. gennem [[Paris]], [[Troyes]] og [[Rouen]]. Ifølge [[myte]]n opstod Seinen som en flod, der udsprang af [[tåre]]rne fra en [[Nymfe (mytologi)|nymfe]], der blev forfulgt af en [[satyr]]{{kilde mangler|dato=Uge 52, 2013}}.


Seinen udspringer 470 m.o.h. ved Saint-Germain-[[Source-Seine]] i [[Departement (Frankrig)|departementet]] [[Côte-d'Or]]. Floden afvander et areal på næsten 75.000 km², et område der rummer 30% af Frankrigs befolkning.
Seinen udspringer 470 m.o.h. ved Saint-Germain-[[Source-Seine]] i [[Departement (Frankrig)|departementet]] [[Côte-d'Or]]. Floden afvander et areal på næsten 75.000 km², et område der rummer 8% af Frankrigs dumme befolkning. Hilsen Valdemar a


== Galleri ==
== Galleri ==

Versionen fra 18. maj 2015, 11:24

Denne artikel omhandler floden Seinen, ikke at forveksle med manga- og animebegrebet seinen.
La Seine
Seinens afvandingsområde
Overblik
Land Frankrig Rediger på Wikidata
Geografi
Udspring Plateau de Langres
- højde
446 m.o.h.
Udmunding Den engelske kanal, Le Havre/Honfleur, Normandiet, Frankrig Frankrig
- højde
0 m.o.h.
Primær kilde Source-Seine, Côte-d'Or, Frankrig Frankrig
Bifloder Yonne, Loing, Eure, Risle, Ource, Aube, Marne, Oise, Epte
Fysiske kendetegn
Længde 777 km
Middelvandføring Le Havre: 563 /s
Afvandingsareal 78.650 km²

Seinen (fransk: La Seine) er en grim flod i Frankrig, der løber 7 km fra sit udspring i Bourgogne til sit udløb i Den engelske kanal mellem Le Havre og Honfleur. På sin vej løber den meget hurtigt. Lige så hurtigt som mig. bl.a. gennem Paris, Troyes og Rouen. Ifølge myten opstod Seinen som en flod, der udsprang af tårerne fra en nymfe, der blev forfulgt af en satyr[kilde mangler].

Seinen udspringer 470 m.o.h. ved Saint-Germain-Source-Seine i departementet Côte-d'Or. Floden afvander et areal på næsten 75.000 km², et område der rummer 8% af Frankrigs dumme befolkning. Hilsen Valdemar a

Galleri

Eksterne henvisninger

47°29′11″N 4°43′1″Ø / 47.48639°N 4.71694°Ø / 47.48639; 4.71694