Forskel mellem versioner af "Elrond"

Spring til navigation Spring til søgning
1 byte fjernet ,  for 5 år siden
Siden skrev om Arwen og Arven. Arwen er vist det rette navn - det har sin egen Wikipedia-side nemlig
m (Navne med stort)
(Siden skrev om Arwen og Arven. Arwen er vist det rette navn - det har sin egen Wikipedia-side nemlig)
I den første film er det ham der helbreder Frodo efter flugten til vadestedet. Han indkalder også til rådssamling for at finde ud af hvad der skal ske med ringen.
 
I film to overtaler han sin datter ArvenAWen til at tage til havnen for at drage over havet til de udødeliges land. Det er også ham der sørger for hjælp til menneskene til slaget ved Helms kløf. Han sender besked til Galadriel om at sende hærene af sted.
 
I film tre får han elversmedene til at smede sværdet Andúril efter han er blevet opfordret af ArvenArwen som er vendt tilbage. Han drager derefter til mønstringen i Rohan og overdrager Aragorn sværdet og råder ham til at drage af de døde stier. Da krigen er vundet tager han ArvenArwen med til Aragorns kroning og lader hende finde sammen med Aragorn.
 
== Bøgerne ==
I bog to optræder Elrond ikke.
 
I bog nummer tre finder man også ud af at Elrond besidder en af de tre ringe som elverne ejer. Han er også den der vier ArvenArwen og Aragorn i kongernes by på midsommer aften. Det volder ham dog stor sorg at måtte skilles fra sin datter for han ved at han må drage over havet og hun nu bliver tilbage. I bog tre finder man også ud af at Elrond har været som en far for Aragonda denne bliver dræbt mens Aragorn kun er to år gammel. Elrond ser Aragon som sin egen søn og gir ham ofte råd inden han drager ud på farefulde rejser. Han beder også Aragorn om at ikke at gifte sig inden han drager ud på rejse efter han har forelsket sig i ArvenArwen.
Da det grå kompagni kommer ridende ind i Rohan i stor hast for at finde Aragorn er Elronds sønner med dem og fra dem får Aragorn en besked fra Elrond om at drage af de døde stier. Arwen sender med det grå kompagni også en stander til Aragorn som han bruger da han ankommer til Gondor midt i krigen.
 
39

redigeringer

Navigationsmenu