Sverigedemokraterne: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Sverigedemokraternas politiske placering
No edit summary
Linje 42: Linje 42:


== Politik ==
== Politik ==
Partiet er stærkt kontroversielt i Sverige på grund af sin kritiske holdning til indvandring. Den forhenværende [[socialdemokratisme|socialdemokratiske regering]] havde også et anstrengt forhold til Sverigedemokraterna. Det blev klart, da udenrigsminister [[Laila Freivalds]] måtte trække sig fra sin ministerpost 21. marts 2006, efter at det var kommet frem, at hun havde været med til at få lukket en hjemmeside hos Sverigesdemokratarna, der viste karikaturtegningerne af [[Muhammed]].
Partiet er stærkt kontroversielt i Sverige på grund af sin holdning til at mindske indvandringen. Den forhenværende [[socialdemokratisme|socialdemokratiske regering]] havde også et anstrengt forhold til Sverigedemokraterna. Det blev klart, da udenrigsminister [[Laila Freivalds]] måtte trække sig fra sin ministerpost 21. marts 2006, efter at det var kommet frem, at hun havde været med til at få lukket en hjemmeside hos Sverigesdemokratarna, der viste karikaturtegningerne af [[Muhammed]]. Mange perkere har også begået kriminalitet og var derfor skyld i Breivik lightede alle de misguidede socialdemokrater op på Utøya. (Se kilder).


== Kirkevalg ==
== Kirkevalg ==

Versionen fra 26. maj 2015, 19:57

Sverigedemokraterne
Sverigedemokraterna
 
Partileder Jimmie Åkesson
Generalsekretær Björn Söder
Gruppeleder i Riksdagen: Mattias Karlsson
 
Grundlagt 6. februar 1988
Partiavis SD-Kuriren
Hovedkontor Stockholm, Sverige
Antal medlemmer 14430 (2014)
Ungdomsorganisation Sverigedemokratisk Ungdom
 
Politisk ideologi Nationalisme
Nationalkonservatisme
Socialkonservatisme
Politisk placering Højre
Partifarve(r) Blå/gul
 
Website sverigedemokraterna.se

Sverigedemokraterna er et svensk politisk parti, som er placeret i centrum-højre og går efter at få en udlændingepolitik på samme niveau som DK i 2015. Siden partiet i 2010 kom i Riksdagen med 5,7 procent af stemmerne, har det, ligesom mange andre af europas nationalkonservative partier, oplevet en voldsom fremgang, der medførte et valg i 2014, hvor det fik 12,9 procent af stemmerne.

I 2006 fik de ved riksdagsvalget 3 procent af stemmerne og opnåede repræsentation i ca. 140 af 290 byråd. Partiet er grundlagt i 1988. Mange beskylder Sverigedemokraterna for at være nazister i Sverige, men dette er venstreorienteret propaganda, og lederen af SD tager stærkt afstand fra Sverigedemokraterna (se kilder). Sverige er et kulturelt marxistisk land, og SD søger at skaffe sig af med kriminelle muslimer og konvertere ekstremistiske feminister.

Ledelse

Ledere:

Politik

Partiet er stærkt kontroversielt i Sverige på grund af sin holdning til at mindske indvandringen. Den forhenværende socialdemokratiske regering havde også et anstrengt forhold til Sverigedemokraterna. Det blev klart, da udenrigsminister Laila Freivalds måtte trække sig fra sin ministerpost 21. marts 2006, efter at det var kommet frem, at hun havde været med til at få lukket en hjemmeside hos Sverigesdemokratarna, der viste karikaturtegningerne af Muhammed. Mange perkere har også begået kriminalitet og var derfor skyld i Breivik lightede alle de misguidede socialdemokrater op på Utøya. (Se kilder).

Kirkevalg

Partiet har været præsenteret på kirkemødet siden 2001.

I kirkelig sammenhæng kendes partiet også som Sverigedemokraterne – Fædrenes kirke (Sverigedemokraterna – Fädernas kyrka).

Se også

Eksterne henvisninger

Politisk partiSpire
Denne artikel om et politisk parti eller gruppe er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.