Forskel mellem versioner af "Sverigedemokraterne"

Spring til navigation Spring til søgning
498 bytes fjernet ,  for 5 år siden
Gendannelse
(Gendannelse)
|website = [http://sverigedemokraterna.se/ sverigedemokraterna.se]
}}
'''Sverigedemokraterna''' er et [[Sverige|svensk]] [[politisk parti]], som erstår placeretfor i centrum-højre[[nationalkonservatisme]] og gårer efterpolitisk at få en udlændingepolitiktætsamme niveau som DK i[[Dansk 2015Folkeparti]]. Siden partiet i [[2010]] kom i [[Riksdagen]] med 5,7 procent af stemmerne, har det, ligesom mange andre af europas nationalkonservative partier, oplevet en voldsom fremgang, der medførte et valg i 2014, hvor det fik 12,9 procent af stemmerne.
 
I 2006 fik de ved [[Riksdagsvalget 2006|riksdagsvalget]] 3 procent af stemmerne og opnåede repræsentation i ca. 140 af 290 byråd. Partiet er grundlagt i 1988. Mange beskylder Sverigedemokraterna for at være nazister i Sverige, men dette er venstreorienteret propaganda, og lederen af SD tager stærkt afstand fra Sverigedemokraterna (se kilder). Sverige er et kulturelt marxistisk land, og SD søger at skaffe sig af med kriminelle muslimer og konvertere ekstremistiske feminister.
== Ledelse ==
Ledere:
 
== Politik ==
Partiet er stærkt kontroversielt i Sverige på grund af sin kritiske holdning til at mindske indvandringenindvandring. Den forhenværende [[socialdemokratisme|socialdemokratiske regering]] havde også et anstrengt forhold til Sverigedemokraterna. Det blev klart, da udenrigsminister [[Laila Freivalds]] måtte trække sig fra sin ministerpost 21. marts 2006, efter at det var kommet frem, at hun havde været med til at få lukket en hjemmeside hos Sverigesdemokratarna, der viste karikaturtegningerne af [[Muhammed]]. Mange perkere har også begået kriminalitet og var derfor skyld i Breivik lightede alle de misguidede socialdemokrater op på Utøya. (Se kilder).
 
== Kirkevalg ==

Navigationsmenu