Fertin Pharma: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m Bot: Datomærk skabeloner
m bot: indsæt skabelon Geomærkning savnes
Linje 14: Linje 14:
== Eksterne kilder/henvisninger ==
== Eksterne kilder/henvisninger ==
*[http://www.fertin.com/ fertin.com]
*[http://www.fertin.com/ fertin.com]
{{coord wd}}


[[Kategori:Medicinalvirksomheder i Danmark]]
[[Kategori:Medicinalvirksomheder i Danmark]]

Versionen fra 28. maj 2015, 23:01

Fertin Pharma A/S er en af verdens førende B2B-producenter af medicinsk tyggegummi. Firmaet holder til i Vejle, Danmark, og er søsterselskab til Gumlink (det tidligere Dandy, der blev grundlagt i 1915). Begge virksomheder er ejet af Bagger-Sørensen Gruppen, og Fertin Pharma har på nuværende tidspunkt omkring 600 medarbejdere.

Historie

I 1978 købte Bagger-Sørensen Gruppen det svenske firma Fertin, der var kendt for deres V6-tyggegummi, som blev markedsført i Schweiz og Sverige. Fertin blev oprettet som et underselskab i Dandy-gruppen, og Fertins primære opgave var at udvikle medicinsk tyggegummi. Dandys eksisterende ekspertise på tyggegummiområdet fungerede således som udgangspunkt for Fertins udvikling af tyggegummi som medicindoseringssystem.

I begyndelsen af 1990’erne begyndte Fertin at producere nikotintyggegummi, hvilket hurtigt blev firmaets vigtigste produkt. I 2001 blev løsrivelsen fra Gumlink en realitet, da Fertin Pharma A/S blev et selvstændigt firma. I dag er Fertin Pharma en af verdens førende udviklere og producenter af nikotintyggegummi.

I 2004 åbnede Fertin Pharma en FDA-godkendt fabrik til produktion af nikotintyggegummi til det amerikanske marked. Således har Fertin nu fem produktionsområder, heriblandt også en gummibaseproduktion.

I 2011 åbnede Fertin et R&D-center i Mumbai, Indien, der er med til at udvikle nye tyggegummiprodukter.


Eksterne kilder/henvisninger

Denne artikel er mærket geografiske koordinater mangler og der er defineret et hovedkvarter
Pt. kan skabelonen, som sættes denne besked, ikke håndtere geografiske koordinater på et hovedkvarter. Men der arbejdes på sagen. Du kan hjælpe ved at indsætte koordinater i wikidata.