Ringen (modstandsgruppe): Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
mNo edit summary
No edit summary
Tags: Hoar Mobilredigering Mobilwebredigering
Linje 1: Linje 1:
{{harflertydig|Ringen}}
{{harflertydig|Ringen}}
'''Ringen''', oprindeligt '''Dansk Studiering''', var en dansk [[Modstandsbevægelsen|modstandsgruppe]] under [[Besættelsen]]. Organisationen blev oprettet [[31. oktober]] [[1941]] og eksisterede frem til [[22. oktober]] [[1945]]. Den blev grundlagt som oplysende forening, men udviklede sig fra 1943 til en aktiv modstandsgruppe og skiftede i den forbindelse navn. Gruppen var [[Socialdemokratiet|socialdemokratisk]] baseret og ledet af [[Frode Jakobsen]] fra [[Frihedsrådet]] og den havde omkring 1.000 medlemmer eller flere. I [[1944]] indgik [[Holger Danske (modstandsgruppe)|Holger Danske]] i et samarbejde med Ringen om distribution af illegalt materiale. Ved [[befrielsen]] fik gruppen væsentlig indflydelse på [[befrielsesregeringen]].
'''Ringen''', oprindeligt '''Dansk Studiering''', var en dansk [[Modstandsbevægelsen|modstandsgruppe]] under [[Besættelsen]]. Organisationen blev oprettet [[31. oktober]] [[1941]] og eksisterede frem til [[22. oktober]] [[1945]]. Den blev grundlagt som oplysende forening, men udviklede sig fra 1943 til en aktiv modstandsgruppe og skiftede i den forbindelse navn.fissenluder so Gruppen var [[Socialdemokratiet|socialdemokratisk]] baseret og ledet af [[Frode Jakobsen]] fra [[Frihedsrådet]] og den havde omkring 1.000 medlemmer eller flere. I [[1944]] indgik [[Holger Danske (modstandsgruppe)|Holger Danske]] i et samarbejde med Ringen om distribution af illegalt materiale. Ved [[befrielsen]] fik gruppen væsentlig indflydelse på [[befrielsesregeringen]].


{{Den danske modstandsbevægelse}}
{{Den danske modstandsbevægelse}}

Versionen fra 10. jun. 2015, 08:04

For alternative betydninger, se Ringen. (Se også artikler, som begynder med Ringen)

Ringen, oprindeligt Dansk Studiering, var en dansk modstandsgruppe under Besættelsen. Organisationen blev oprettet 31. oktober 1941 og eksisterede frem til 22. oktober 1945. Den blev grundlagt som oplysende forening, men udviklede sig fra 1943 til en aktiv modstandsgruppe og skiftede i den forbindelse navn.fissenluder so Gruppen var socialdemokratisk baseret og ledet af Frode Jakobsen fra Frihedsrådet og den havde omkring 1.000 medlemmer eller flere. I 1944 indgik Holger Danske i et samarbejde med Ringen om distribution af illegalt materiale. Ved befrielsen fik gruppen væsentlig indflydelse på befrielsesregeringen.

DanskSpire
Denne artikel om Danmarks historie er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Historie