Cand.mag.: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
No edit summary
Fjernet en stavefejl
Linje 1: Linje 1:
'''Cand.mag.''' (candidatus/candidata magisterii) er i [[Danmark]] betegnelsen for en person, der er indehaver af en [[kandidat]]grad i ét eller flere [[humaniora|humanistiske]] universitetsfag. Dette giver ret til at bruge titlen '''[[magister]]'''.
'''Cand.mag.''' (candidatus/candidata magisteri) er i [[Danmark]] betegnelsen for en person, der er indehaver af en [[kandidat]]grad i ét eller flere [[humaniora|humanistiske]] universitetsfag. Dette giver ret til at bruge titlen '''[[magister]]'''.


Den engelske betegnelse for cand.mag. er ''[[Master of Arts]]''.
Den engelske betegnelse for cand.mag. er ''[[Master of Arts]]''.

Versionen fra 10. jun. 2015, 23:13

Cand.mag. (candidatus/candidata magisteri) er i Danmark betegnelsen for en person, der er indehaver af en kandidatgrad i ét eller flere humanistiske universitetsfag. Dette giver ret til at bruge titlen magister.

Den engelske betegnelse for cand.mag. er Master of Arts.

Uddannelsen blev ved oprettelsen i 1883 ved Københavns Universitet benævnt skoleembedseksamen, idet den var en forudsætning for ansættelse i latinskolen og i dennes afløser, gymnasieskolen. Kandidater med skoleembedseksamen havde titlen cand.mag. uanset fag, og først efter 1968 er titlen cand.scient. for naturvidenskabelige kandidater.

I dag arbejder størstedelen af de uddannede stadig i gymnasieskolerne. Efterhånden finder en stigende andel af kandidaterne dog arbejde i andre skolesystemer, på andre offentlige arbejdspladser og i det private erhvervsliv.[kilde mangler]

Titlen cand.mag. blev også anvendt i Norge mellem 1920 og 2003, baseret på den danske grad. I Norge blev titlen anvendt indenfor humanistiske, matematisk-naturvidenskabelige og samfundsvidenskabelige universitetsfag.

Se også

SkoleSpire
Denne artikel om en skole, en uddannelsesinstitution eller uddannelse er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.