Forskel mellem versioner af "Teatret Svalegangen"

Spring til navigation Spring til søgning
235 bytes tilføjet ,  for 6 år siden
Ændringer i første paragraf.
(Ændringer i oplysninger om sale.)
(Ændringer i første paragraf.)
[[Image:Svalegangen 2008.jpg|thumb|Den tidligere kasinobygning, der i dag huser teatret Svalegangen]]
Teatret Svalegangen er historier tæt på dig og din verden. Vi skaber oplevelser, der vil fremad og ind i det liv, som du lever. Det er smukt, grimt og altid brølende relevant.
'''Svalegangen''' er et [[teater]] der ligger i Rosenkrantzgade i [[Aarhus]], der har fundet en plads mellem [[Aarhus Teater]] og de små eksperienterende teatergrupper. I det nye årtusinde har Svalegangen udviklet sig til at være landets fjerde største teater udenfor hovedstaden, kun overgået af landsdelsscenerne i Aarhus, Aalborg og Odense.
 
<ref>[http://www.svalegangen.dk/svalegangens_historie.asp. Svalegangens historie]</ref>
Teatret Svalegangen har 3 scener og mere end 20.000 gæster årligt.
 
==Historie==
Teatret '''Svalegangen''' er et [[teater]] der ligger i Rosenkrantzgade i [[Aarhus]], derog har fundet en plads mellem [[Aarhus Teater]] og de små eksperienterende teatergrupper. I det nye årtusinde har Svalegangen udviklet sig til at være landets fjerde største teater udenfor hovedstaden, kun overgået af landsdelsscenerne i Aarhus, Aalborg og Odense. <ref>[http://www.svalegangen.dk/svalegangens_historie.asp. Svalegangens historie]</ref>
 
En teaterinteresseret boghandler, [[Finn Bøckmann]], startede i [[1963]] Svalegangen i en gammel lagerbygning i Vestergade sammen med de unge skuespillere [[Preben Harris]], [[Gyrd Løfqvist]] og [[John Hahn-Petersen]]. Fra starten var der tale om et interimistisk teater med kun plads til omkring 50 tilskuere, og forestillingerne skulle indpasses efter forestillingerne på det etablerede Aarhus Teater, hvor Svalegangens skuespillere havde deres primære engagement.
 
Anonym bruger

Navigationsmenu