Syddansk Musikkonservatorium: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Rettelse af faktuelle fejl og tilføjelse af afsnit om SDMK´s baggrund
Linje 1: Linje 1:
'''Syddansk Musikkonservatorium (SDMK)''' er en uddannelsesinstitution under [[Kulturministeriet]]s musik- og scenekunstuddannelser på højeste niveau.
'''Syddansk Musikkonservatorium (SDMK)''' er en videregående uddannelsesinstitution under [[Kulturministeriet]], der tilbyder musik- og musikpædagogiske uddannelser på højeste niveau.Endvidere er det også SDMK´s opgave at udvikle og fremme dens kunstområde og det kulturliv, der knytter sig hertil, hvilket bl.a. gøres gennem kunstnerisk og pædagogisk udviklingsvirksomhed.


Konservatoriet har c.a. 260 studerende, hvoraf en stor del er internationale. Disse undervises af omkring 50 fastansatte undervisere og i nærheden af 100 tilknyttede timelærere.
Konservatoriet er et resultat af en fusion der blev gennemført 1. januar 2010 mellem [[Vestjysk Musikkonservatorium]], [[Det Fynske Musikkonservatorium]] og [[Skuespillerskolen ved Odense Teater]], og har afdelinger i [[Odense]] og [[Esbjerg]].


SDMK har til huse på to adresser i Syddanmark i henholdsvis Odense og Esbjerg.
Pr. 1/1 2015 blev skuespillerskolen udskilt og er nu en del af [[Den Danske Scenekunstskole]].

== Baggrund ==
Når konservatoriet er forankret i både [[Odense]] og [[Esbjerg]] skyldes det, at der oprindeligt har været tale om to selvstændige musikkonservatorier, [[Vestjysk Musikkonservatorium]] og [[Det Fynske Musikkonservatorium]]. Disse blev den 1. januar 2010 fusioneret med [[Skuespillerskolen ved Odense Teater]] under navnet Syddansk Musikkonservatorium & Skuespillerskole. Samarbejdet med skuespillerskolen varede indtil den 1/1 2015, hvor den blev udskilt og gjort til en del af [[Den Danske Scenekunstskole]]. Herefter har konservatoriet heddet Syddansk Musikkonservatorium.


==Uddannelserne==
==Uddannelserne==

Versionen fra 18. jun. 2015, 09:50

Syddansk Musikkonservatorium (SDMK) er en videregående uddannelsesinstitution under Kulturministeriet, der tilbyder musik- og musikpædagogiske uddannelser på højeste niveau.Endvidere er det også SDMK´s opgave at udvikle og fremme dens kunstområde og det kulturliv, der knytter sig hertil, hvilket bl.a. gøres gennem kunstnerisk og pædagogisk udviklingsvirksomhed.

Konservatoriet har c.a. 260 studerende, hvoraf en stor del er internationale. Disse undervises af omkring 50 fastansatte undervisere og i nærheden af 100 tilknyttede timelærere.

SDMK har til huse på to adresser i Syddanmark i henholdsvis Odense og Esbjerg.

Baggrund

Når konservatoriet er forankret i både Odense og Esbjerg skyldes det, at der oprindeligt har været tale om to selvstændige musikkonservatorier, Vestjysk Musikkonservatorium og Det Fynske Musikkonservatorium. Disse blev den 1. januar 2010 fusioneret med Skuespillerskolen ved Odense Teater under navnet Syddansk Musikkonservatorium & Skuespillerskole. Samarbejdet med skuespillerskolen varede indtil den 1/1 2015, hvor den blev udskilt og gjort til en del af Den Danske Scenekunstskole. Herefter har konservatoriet heddet Syddansk Musikkonservatorium.

Uddannelserne

På SDMK er der mulighed for at uddanne sig til:

Tidligere studerende

Blandt mange andre har følgende musikere været studerende på SDMK, Vestjysk Musikkonservatorium, Det Fynske Musikkonservatorium:

Desuden kan man tage både en bachelor og kandidatgrad i elektronisk musik samt en kandidatuddannelse i filmkomposition.

Adjungerede professorer

SDMK har tilknyttet 4 adjungerede professorer:

  • Jerry Bergonzi - amerikansk tenorsaxofonist, pianist, komponist og underviser (udnævnt 2013)
  • Marc Ducret - fransk avantgarde jazzguitarist (udnævnt 2013)
  • Olivier Latry - fransk organist ved Cathédrale Notre Dame i Paris (udnævnt 2013)
  • Paul Harris - britisk musiker og musikpædagog (udnævnt 2011)

Eksterne kilder og henvisninger