Uddannelses- og Forskningsministeriet: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
No edit summary
No edit summary
Linje 1: Linje 1:
'''Uddannelses- og Forskningsministeriet''' er et [[ministerium]] under [[Danmarks regering]], der har ansvaret for [[forskning]]spolitikken, innovation og videregående uddannelser. Ministeriets vision er at skabe de bedste vilkår for at forske, studere og innovere i Europa. [[Universitet]]er, [[handelshøjskole]]r, [[forskerpark]]er, [[sektorforskningsinstitut]]ter, forskningscentre og danske institutter i udlandet hører blandt andre under ministeriet.
'''Uddannelses- og Forskningsministeriet''' er et [[ministerium]] under [[Danmarks regering]], der har ansvaret for [[forskning]]spolitikken, innovation og videregående uddannelser. [[Universitet]]er, [[handelshøjskole]]r, [[forskerpark]]er, [[sektorforskningsinstitut]]ter, forskningscentre og danske institutter i udlandet hører blandt andre under ministeriet.


Ministeriet blev oprettet ved [[Regeringen Poul Nyrup Rasmussen I|SR-regeringens]] tiltrædelse i januar [[1993]] under navnet Forsknings- og Teknologiministeriet, men ændrede allerede i [[1994]] navn til Forskningsministeriet. I 2000 blev navnet atter ændret; denne gang til IT- og Forskningsministeriet. I [[2001]] blev navnet ændret nok en gang, nu til Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling (ofte blot Videnskabsministeriet). Ressortområdet blev udvidet i 2001 således at ministeriet også fik ansvaret for universiteter, erhvervsforskere samt teknologi- og innovationspolitik. I 2011 ændredes navnet til Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser samtidig med at der overførtes forskellige forhold vedrørende videregående, kunstneriske og maritime uddannelser. Endeligt i 2014 skiftede ministeriet navn til det nuværende: Uddannelses- og Forskningsministeriet <ref>http://ufm.dk/minister-og-ministerium/historie/ministeriets-historie</ref>.
Ministeriet blev oprettet ved [[Regeringen Poul Nyrup Rasmussen I|SR-regeringens]] tiltrædelse i januar [[1993]] under navnet Forsknings- og Teknologiministeriet, men ændrede allerede i [[1994]] navn til Forskningsministeriet. I 2000 blev navnet atter ændret; denne gang til IT- og Forskningsministeriet. I [[2001]] blev navnet ændret nok en gang, nu til Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling (ofte blot Videnskabsministeriet). Ressortområdet blev udvidet i 2001, således at ministeriet også fik ansvaret for universiteter, erhvervsforskere samt teknologi- og innovationspolitik. I 2011 ændredes navnet til Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser samtidig med at der overførtes forskellige forhold vedrørende videregående, kunstneriske og maritime uddannelser. Endeligt i 2014 skiftede ministeriet navn til det nuværende: Uddannelses- og Forskningsministeriet <ref>http://ufm.dk/minister-og-ministerium/historie/ministeriets-historie</ref>.


Ministeriet består af et [[departement (ministerium)|departement]] samt tre institutioner; [[Styrelsen for Forskning og Innovation]], [[Styrelsen for Videregående Uddannelser]] (tidligere [[Universitets- og Bygningsstyrelsen]] og [[Styrelsen for International Uddannelse|Styrelsen for International Uddannelse (tidligere CIRIUS)]] og Uddannelses- og Forskningsministeriets It. En række råd hører desuden under ministeriet.
Ministeriet består af et [[departement (ministerium)|departement]] og tre institutioner: [[Styrelsen for Forskning og Innovation]] og [[Styrelsen for Videregående Uddannelser]] (tidligere [[Universitets- og Bygningsstyrelsen]] samt Uddannelses- og Forskningsministeriets It. En række råd hører desuden under ministeriet.


Minister siden juni 2015 er [[Esben Lunde Larsen]] fra [[Venstre]].
Minister siden juni 2015 er [[Esben Lunde Larsen]] fra [[Venstre]].

Versionen fra 30. jun. 2015, 11:36

Uddannelses- og Forskningsministeriet er et ministerium under Danmarks regering, der har ansvaret for forskningspolitikken, innovation og videregående uddannelser. Universiteter, handelshøjskoler, forskerparker, sektorforskningsinstitutter, forskningscentre og danske institutter i udlandet hører blandt andre under ministeriet.

Ministeriet blev oprettet ved SR-regeringens tiltrædelse i januar 1993 under navnet Forsknings- og Teknologiministeriet, men ændrede allerede i 1994 navn til Forskningsministeriet. I 2000 blev navnet atter ændret; denne gang til IT- og Forskningsministeriet. I 2001 blev navnet ændret nok en gang, nu til Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling (ofte blot Videnskabsministeriet). Ressortområdet blev udvidet i 2001, således at ministeriet også fik ansvaret for universiteter, erhvervsforskere samt teknologi- og innovationspolitik. I 2011 ændredes navnet til Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser samtidig med at der overførtes forskellige forhold vedrørende videregående, kunstneriske og maritime uddannelser. Endeligt i 2014 skiftede ministeriet navn til det nuværende: Uddannelses- og Forskningsministeriet [1].

Ministeriet består af et departement og tre institutioner: Styrelsen for Forskning og Innovation og Styrelsen for Videregående Uddannelser (tidligere Universitets- og Bygningsstyrelsen samt Uddannelses- og Forskningsministeriets It. En række råd hører desuden under ministeriet.

Minister siden juni 2015 er Esben Lunde Larsen fra Venstre.

Eksterne henvisninger

Kilder


Koordinater: 55°40′30″N 12°35′05″Ø / 55.67491°N 12.584646°Ø / 55.67491; 12.584646