Brugerdiskussion:KnudW: Forskelle mellem versioner

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Pred (diskussion | bidrag)
Linje 210: Linje 210:
Venligst,
Venligst,
Henrik Littauer
Henrik Littauer

== Brug af dit billede uden licensmarkering/kreditering ==

Hej KnudW. Jeg ved ikke, om du allerede har set det, men [https://www.folkets.dk/node/713 på denne side] bliver et af dine billeder brugt uden henvisning til CC. Billedet er også lagt [https://www.facebook.com/folkets.dk/posts/742911222486772 på Facebook] uden nogen kreditering overhovedet. --[[Bruger:Pred|Pred]] ([[Brugerdiskussion:Pred|diskussion]]) 9. aug 2015, 11:21 (CEST)

Versionen fra 9. aug. 2015, 11:21

Kontaktinformation

Tips: Skriv til mig her. Ring ikke til mig, skriv ikke til mig på Facebook og har du kommentarer til min politiske overbevisning eller min seksuelle orientering, så hold dem for dig selv. Ellers kontakter jeg dine forældre.


Dette er KnudWs diskussionsside, hvor du kan efterlade beskeder til KnudW.


Denne diskussionsside bliver automatisk arkiveret af Dawikibot. Se mere på Skabelon:Autoarkiv.
Seneste opdatering: 08. Aug 2015 05:30

Arkiver


Hirtshals

Hej Knud!

Du har helt ret - og det glæder mig, at du eller en anden i samme ombæring har fjernet det eksterne link til "konkurrenten".

Venligst; Niels Skipper www.flaskeposten.nu

No problem.

Thanks for reminding me, apologies, I often forget about the sources. :)

And by the way my goal here is to provide wiki articles for things people in Denmark probably wouldn't have thought to add, to increase this encyclopedia's content. NativeCat (diskussion) 22. jul 2015, 12:49 (CEST)

Hi NativeCat. Please check that the sources from enwiki are valid and working and remember that articles on another languages Wikipedia can't be a source. We need neutral, third party, external ones. Regards Knud Winckelmann (diskussion) 22. jul 2015, 14:20 (CEST)

Questioning notability

Why do we question notability so often here for articles that clearly have various external references, and that also have articles on other Wikipedias? This hasn't ceased to confuse me. NativeCat (diskussion) 24. jul 2015, 12:27 (CEST)

Theres different requirements for articles on the different Wikipedias. The reason I asked was that, as I read the article, there's nothing that strikes me as remarkable about this incident. As tragic as it is, this happens a lot.
But I can see in the english article that it happend in the main headquarters of the Sunnis, which makes it more relevant. The relevance should be clear from the article from the beginning and not require the reader to check the other languages. Regards Knud Winckelmann (diskussion) 24. jul 2015, 12:32 (CEST)

Ingen andre gør det

Kære Knud Winckelmann,

Jeg har læst det inden jeg har lagt noget ud, men havde ikke forstået at der var en fane der hed "Diskussion", det er min fejl, men har nogle gange svært ved at læse tekster (med nye ord), fordi jeg er ordblind.

Jeg har tilladt mig at tilføre tekster og links til forskellige områder inden for ordblindhed, fordi jeg er den eneste i Danmark der arbejder på at skabe dansk indhold om ordblindhed. Det er desværre ikke området hvor der er flest mennesker der deler indhold mv. fordi de har svært ved at læse og stave. Det er derfor jeg gøre det ellers kommer informationer ikke derud.

Jeg skal nok i fremtiden bruge Diskussion istedet. Men vil også oplyse at de informationer og links jeg kommer med ikke er kommercielle, det er gratis indhold alle har adgang til.

God sommer

Mvh Jesper Sehested Jensen (Denne usignerede kommentar er skrevet af Jesiper (diskussion • bidrag) 24. jul 2015, 12:34‎ )

Tilføj link

Hej Hvordan tilføjer jeg mine links under henvisninger ved tryllekunstner herinde?(Skrev Michaeltryl (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Hej Michael. Du skal ikke reklamere for dine hjemmesider og dig selv på Wikipedia. Du kan læse mere om dette på din brugerdiskussionsside. Mvh Knud Winckelmann (diskussion)|

men hvorfor må andre så tilføje links der?(Skrev Michaeltryl (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Hej Michael. Hvor ser du de links? Nogle kan være brugt som kilder til artiklen, men hvis der er nogen, som tydeligvis kun er anbragt i reklameøjemed, så skal de fjernes. Mvh Knud Winckelmann (diskussion) 27. jul 2015, 20:23 (CEST)

dem ser jeg her https://da.wikipedia.org/wiki/Tryllekunstner nederster på siden er der "henvisninger med følgende links

1 https://www.ug.dk/job/mediekulturunderholdningogsport/artistmodelarb/artist

2 http://tryllekunstner.dk/trylle/

3 http://www.themagiccircle.co.uk/

4 http://www.creativemagic.dk/

5 Sunny Cagara - tryllekunstner og ekspert i tricktyveri

i hvert fald er 2,3 og 5 links til andre kunstneres sider :-) (Skrev Michaeltryl (diskussion • bidrag) 27. jul 2015, 20:28‎. Husk at signere dine indlæg.)

Michaeltryl, de links du har lagt her, er kilder til selve artiklen, hvor der blandt andet er link til UddannelsesGuiden (Undervisningsministeriet)---Zoizit (diskussion) 27. jul 2015, 20:56 (CEST)

Jeg er enig i nogen af de links er kilder, men Creativemagic.dk Og Sunny Cagara Bliver ikke nævnt i artiklen, så hvad er forskellen på disse og så f.eks.min side? (Skrev 94.144.63.98 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Alle fem links anvendes som kilder i artikelteksten; genfind selv tallene du citerede herover i artikelteksten. En anden sag er så, at man burde kunne finde nogle bedre kilder, hvis der eksempelvis findes et tryllekunstnerforbund eller lignende. Selv hvis de nævnte links ikke indgik som kilder, ville det ikke legitimere at angive din side (så skulle de pågældende links i stedet have været fjernet) - Kåre Thor Olsen (Kaare) (diskussion) 27. jul 2015, 21:29 (CEST)

Det er så ok, men nu tilføjede jeg så et par referencer til trylleklubber her i landet. De blev også slettet. Hvad gjorde jeg forkert der Tilføjede http://www.aalborg-trylleklub.dk/ Og Magiskclub.dk(Skrev ‎93.164.211.12 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Det er ikke sådan kildeangivelser fungerer (du tilføjede egentlig blot eksterne henvisninger forklædt som kilder). Kilder dokumenterer specifikke udsagn/påstande i artikelteksten. Det er ikke nødvendigt at dokumentere, at der er trylleklubber i Danmark, eller hvilke hjemmmesider de har. Læs mere i Wikipedia:Kildeangivelser og Wikipedia:Eksterne henvisninger (som er to forskellige ting), før du foretager dig yderligere. - Kåre Thor Olsen (Kaare) (diskussion) 27. jul 2015, 22:12 (CEST)

Hmm det bliver vi ikke enige om, for jeg vil sige det heller ikke er nødvendigt at dokumentere: Citat: Professionelle tryllekunstnere kan ernærer sig ved optrædner ved firmasammenkomster og private arrangementer, såsom julefrokoster, receptioner og fødselsdagsfester. Citat slut Der er der også en ekstern henvisning forklædt som kilde (Denne usignerede kommentar er skrevet af 93.164.211.12 (diskussion • bidrag) 27. jul 2015, 22:30‎ )

Ingen har vist påstået at artiklen er perfekt, men det betyder ikke at laveste fællesnævner skal følges. I mellemtiden har Zoizit arbejdet på at forbedre artiklen og dens kilder. - Kåre Thor Olsen (Kaare) (diskussion) 28. jul 2015, 18:24 (CEST)

Folkemusik

Hej Knud

Jeg er ikke sikker på hvordan dette fungerer, så jeg prøver mig lige frem. Jeg her ny er på wiki. Jeg har oprettet to wiki artikler på to musikgrupper du har spurgt til, nemlig Gny og Othala. Det er reelle grupper der har bidraget inden for hver deres genrer til det danske folkemusikmiljø. Jeg er ikke medlem af nogen af grupperne (eller nogen andre grupper overhovedet). Jeg ved at genrene "middelaldermusik" og "neo-folk" er ret små her til lands, men er større genrer i andre lande. Jeg betragter det som relevant at notere folkemuskken i Danmark og dens moderne udformning. Men hvordan skal dette argumenteres og hvor, hvis det er det du spørger til?

Og tak for din velkomst for nogle måneder siden, den havde jeg ikke set før nu:-)

mvh Espeløv.


Hejsa. Beklager at jeg troede du var med i de to bands, men det er meget ofte tilfældet, når de oprettes artikler om mindre kendte bands.
Det med de mindre kendte bands er netop problemet, Wikipedia er ikke helt stedet for "niche-bands" eller -genrer, for alt drejer sig om muligheden for at finde tilgængelige kilder til at et emne er relevant i bredere kreds og der kniber det meget ofte med kilderne. Som regel er det jo ikke mainstream.
Kender du evt. til nogle kilder, der kan beskrive deres rolle i miljøet? Hvis de har været banebrydende eller på anden måde har påvirket genren, og det kan dokumenteres, så vil det hjælpe gevaldigt på det. Mvh Knud Winckelmann (diskussion) 29. jul 2015, 22:33 (CEST)


Hej igen Knud

Det notablitets emne jeg linker til i forbindelse med siden er: "Selvom musikeren ikke opfylder de ovenstående krav, kan vedkommende alligevel være notabel, hvis der er opnået særlig omtale, eller på anden vis har udgjort eller fortsat udgør en væsentlig betydning (f.eks. inspirationskilde)." Her er det rollen som inspiratioskilde (og delvis forløber) der indføjes med den nye kilde. Sådan forstod jeg kriteriet. Og Blast Beast er en ganske seriøs musikportal. (Denne usignerede kommentar er skrevet af Espeløv (diskussion • bidrag) 8. aug 2015, 18:43‎)

Oskar Brun

Hej Knud,

Ja, jeg er tipoldebarn af Oskar Brun, så jeg har rigtig meget information. Sig til, hvis jeg kan hjælpe med noget.

Du har for øvrigt slettet min side "One Hesk" - hvorfor det?

Venlig hilsen,

Ida

Hej Ida. Jeg slettede One Hesk, da Wikipedia ikke er stedet for hjemmelavede ord og reklamer. Du skal også være obs på at man ikke skriver om sig selv.

Kære Knud

Du beder om bevis for, at min oldefar Carl Constantin Brun er søn af min tipoldefar Oscar Brun.

Jeg vil gerne sende dig nogle billeder af vores slægtshåndbog og give dig nogle links, men jeg kan ikke få dem sat ind her. Jeg har prøvet at indsætte nogle links, men siden her vil ikke opdatere korrekt, så derfor måtte jeg fjerne dem (det fungeret ikke, når jeg indtaster kontrolordene - siden opdater ikke - jeg får bare nye kontrolord)

Jeg kan se, at du har slettet min kommentar om at min tipoldefar havde mere end et barn, men det vil gerne bede dig om at få genindsat. En artikel om min tipoldefar skal være korrekt!

På Krogerups hjemmeside kan du se, at Krogerup var forgældet, så ingen af arvingerne ville have det, da den gamle fru Brun døde.

Humlebæk kirke kan også bekræfte slægsforholdet, da både min oldefar og tipoldefar er begravet dér.

Som sagt, så røg Krogerup ud af familien fordi det var forgældet - ikke fordi der ikke var arvinger!

Hilsen Ida

Problemet er at alle de kilder, jeg har kunne finde, dvs. i litteraturen, Den Blå Bog, Den Store Danske encyklopædi, så nævnes der ikke andre børn og det er desværre de udgivne kilder, som ligger til grund for artiklerne. Er Jeres slægtshistorie lavet af en professionel og er den evt. udgivet et sted?
Det nytter desværre ikke noget at sende billeder til mig, da andre læsere skal have mulighed for at kontrollere dem og læse videre. Det er derfor der stilles krav til kilderne, alt skal kunne verificeres. Mvh Knud Winckelmann (diskussion) 31. jul 2015, 16:40 (CEST)

Ja, jeg kan godt se problemet, men måske kan du bruge dette link: http://www.geni.com/people/Carl-Constantin-Brun/6000000005736742563 - her står den sidste søster Wanda Brun der dog ikke, men min oldefar er med! --Idaholst (diskussion) 31. jul 2015, 21:10 (CEST)


Ellers står samtlige informationer i vores slægtshåndbog, som faktisk er en fond. Bogen hedder: "Vedtægt for Caspar Peter Bügens Familiestiftelse og Legatstamtavle over Caspar Peter Bügels efterkommere. Fredericia 1997 6. udgave. Kontaktoplysninger: https://plus.google.com/110839441734166213706/about?gl=dk&hl=da

Alle Oscar Bruns efterkommere står på side 40-48. Der er rigtig mange!

Min oldefar Carl Constantin Brun var godt nok ikke en særlig dygtig landmand. Som min morfar sagde: "Han skulle altid sove middagssøvn fra klokken et til halv tre, og det er ikke at forene med seriøst landbrug". Havde han været dygtigere, så havde han måske kunne overtage Krogerup, men sådan gik det som bekendt ikke :)

Næææ se lige, hvad jeg har fundet. Folketælling 1906: http://www.danishfamilysearch.dk/cid15775992 Her ser du Oskar Brun med sønnen Carl og to børnebørn (den ene Georg C. Brun, som er min morfar).

For øvrigt dur de da ikke, at en artikel ligger til grund for udgivne kilder, hvis det der står ikke er rigtigt! Det er meget nemt at finde ud af, at min oldefar hedder Carl Constantin Brun og at hans far er Oscar Brun. (Skrev Idaholst (diskussion • bidrag) 31. jul 2015, 18:24. Husk at signere dine indlæg.)--Idaholst (diskussion) 31. jul 2015, 18:32 (CEST)

Her er et link til (har også lagt det på min side). Her står to af Oscar Bruns tre børn: http://www.lundskov.dk/kongehus/getperson.php?personID=I20055&tree=treeroyal --Idaholst (diskussion) 1. aug 2015, 00:45 (CEST)

Hej Knud, jeg kan se, at Oscar Bruns tre børn nu er tilføjet på siden. Det er rigtig fint. Men det står jo så i modstrid til følgende sætning: "men da parret kun fik en datter, Mary Wilhelmine Brun (f. 16. juli 1877), var der ingen arvinger til Krogerup." Denne datter er for øvrigt født d. 16. juni 1877 - det står i min slægtshåndbog og også her: http://finnholbek.dk/genealogy/getperson.php?personID=I69436&tree=2

Hvis vi kunne rette sætningen til følgende, så vil det være helt perfekt: "men da Krogerup var forgældet, var der ingen af arvingerne, der havde mulighed for at overtage godset hvorfor det efter Ida Tesdorphs død blev overtaget af Statens Jordlovsudvalg i 1942." Håber du er enig :) --Idaholst (diskussion) 1. aug 2015, 11:47 (CEST)

Hov - jeg kan jo selv rette. Det gør jeg lige :) --Idaholst (diskussion) 2. aug 2015, 12:29 (CEST)

Sophie Løhde

Sophie Løhde er ikke udd Plejehjems assistent, og dette er rettet, men flere gange har dette været rettet, til hun var dette. Men den udd er nedlagt, også liger det lånte fjer. (Denne usignerede kommentar er skrevet af 95.154.31.199 (diskussion • bidrag) 2. aug 2015, 03:21‎)

Buffalo - The Original Music Band

Kære Knud W. Hvorfor har du slettet denne side? Er det fordi den er på engelsk? Hvordan skal jeg så lægge den ind? I internationalt wikipedia? Jo den handler om bl.a. mig, men også en masse andre. Den er da særdeles relevant. Det er et band der har udgivet en masse plader og blev opløst for snart fyrre år siden. Og er for øvrigt ikke i udgangspunktet skrevet af mig. Jeg havde brugt meget tid på den. Kan du ikke returnere den til mig, det er jo ærgerligt hvis dette arbejde er gået tabt.

Venligst, Henrik Littauer

Brug af dit billede uden licensmarkering/kreditering

Hej KnudW. Jeg ved ikke, om du allerede har set det, men på denne side bliver et af dine billeder brugt uden henvisning til CC. Billedet er også lagt på Facebook uden nogen kreditering overhovedet. --Pred (diskussion) 9. aug 2015, 11:21 (CEST)