Blikkenslager: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
embed {{Autoritetsdata}} with wikidata information
Korrekt arbejdsgiverforening: TEKNIQ, som organiserer 3000 virksomheder og er fjerdestørste medlem af DA.
Linje 1: Linje 1:
[[Fil:Plumber at work.jpg|thumb|En blikkenslager på arbejde]]
[[Fil:Plumber at work.jpg|thumb|En blikkenslager på arbejde]]
En '''blikkenslager''' er en [[håndværker]], som hovedsageligt beskæftiger sig med blikarbejde. Det vil sige tagrende, afdækninger af skotrender, afdækninger rundt om eksempelvis altaner og karnapper, kviste og så videre. Det er også blikkenslageren, der lægger tag på carporten – næsten uanset hvilket metal det drejer sig om. Blikkenslagervirksomheder er ofte også autoriserede på VVS-området, så de kan lave [[reparation]] af [[vandinstallation|vand]]- og [[afløbsinstallation]]er – hvor de evt har kloakautorisation. Virksomhederne er oftest medlem af en arbejdsgiverforening, som regel DS Håndværk & Industri eller erhvervs- og arbejdsgiverforeningen.
En '''blikkenslager''' er en [[håndværker]], som hovedsageligt beskæftiger sig med blikarbejde. Det vil sige tagrende, afdækninger af skotrender, afdækninger rundt om eksempelvis altaner og karnapper, kviste og så videre. Det er også blikkenslageren, der lægger tag på carporten – næsten uanset hvilket metal det drejer sig om. Blikkenslagervirksomheder er ofte også autoriserede på VVS-området, så de kan lave [[reparation]] af [[vandinstallation|vand]]- og [[afløbsinstallation]]er – hvor de evt har kloakautorisation. Virksomhederne er oftest medlem af en arbejdsgiverforening, hvor TEKNIQ er den største og organiserer 3.000 virksomheder og har de mange, gamle blikkenslagerlaug mod medlem.


{{Commonscat|Plumbing}}
{{Commonscat|Plumbing}}

Versionen fra 13. aug. 2015, 11:41

En blikkenslager på arbejde

En blikkenslager er en håndværker, som hovedsageligt beskæftiger sig med blikarbejde. Det vil sige tagrende, afdækninger af skotrender, afdækninger rundt om eksempelvis altaner og karnapper, kviste og så videre. Det er også blikkenslageren, der lægger tag på carporten – næsten uanset hvilket metal det drejer sig om. Blikkenslagervirksomheder er ofte også autoriserede på VVS-området, så de kan lave reparation af vand- og afløbsinstallationer – hvor de evt har kloakautorisation. Virksomhederne er oftest medlem af en arbejdsgiverforening, hvor TEKNIQ er den største og organiserer 3.000 virksomheder og har de mange, gamle blikkenslagerlaug mod medlem.


JobSpire
Denne artikel om et job eller en stillingsbetegnelse er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.