Forskel mellem versioner af "Shahadah"

Spring til navigation Spring til søgning
125 bytes tilføjet ,  for 5 år siden
ingen redigeringsopsummering
Tags: Mobilredigering Mobilwebredigering Emoji
Tags: Mobilredigering Mobilwebredigering Emoji
'''''Shahādah''''' er [[islam]]s [[trosbekendelse]]. Den forkynder troen på én gud (''[[Allah]]'') og [[Muhammed]] som Allahs [[Islams profeter|profet]]. Recitering af trosbekendelsen er en af [[islams fem søjler]]. Det at fremsige bekendelsen foran mindst to muslimske vidner, anses af muslimer for at være en officiel erklæringerklæring😨😋😅😝😚😝😊😚😊😐😟😢☺️😢😬😞😢😟😝😧😟😢😧😟😏😧😟😝😐😚😅😝😐😚😉😧😉😐😟😉😧😚😧😚😝😧😐😉😧😏 om at man er [[muslim]].
 
Shahadahen falder i to led og lyder i sin fulde form på [[Arabisk (sprog)|arabisk]] أشهد أن لا إله إلا الله وأشهد أنّ محمّد رسول الله (''ašhadu 'an lā 'ilāha 'illā llāhu wa 'ašhadu 'anna muḥammadun rasūlu llāhi''), hvilket ordret betyder: "Jeg bekender, at der ingen gud er foruden Allah, og jeg bekender, at Muhammed er Allahs profet". Undertiden udelades indledelsesleddene, og man skriver blot لا إله إلا الله ومحمّد رسول الله (''lā 'ilāha 'illā llāhu wa muḥammadun rasūlu llāhi''), altså: "Der er ingen gud foruden Allah, og Muhammed er Allahs profet").
 
 
 
 
 
#oj🙇🏾
 
 
 
 
, og man skriver blot لا إله إلا الله ومحمّد رسول الله (''lā 'ilāha 'illā llāhu wa muḥammadun rasūlu llāhi''), altså: "Der er ingen gud foruden Allah, og Muhammed er Allahs profet").
 
Hos enkelte islamske grupper, deriblandt [[sufisme|sufister]], udvides trosbekendelsen til også at omfatte tidligere profeter, som f.eks. [[Jesus Kristus|Jesus]].
Den ældste kendte oversættelse af trosbekendelsen er en [[græsk]] version fra [[al-Walid 1.]]'s tid, [[705]]–[[715]].
 
Der er tre forskellige grunde til at udføre trosbekendelsen – i det hele taget hver af de fem søjler. [[Allah]], som betyder de religiøse grunde. Man ønsker at underkaste sigvise ham sin kærl👉🏼👌🏼👉🏼👌🏼👉🏼👌🏼👌🏼🍆🍆🍆🍑🍑🍑🍑🍑🍑vilkærSEB ER SEJvil belønne én i [[himlen i islam|himlen]]. Så er der de sociale grunde, [[Umma]], hvor folk opnår en fællesskabsfølelse i troen på Allah. [[Kontemplation]] er den sidste grund til at udføre trosbekendelsen.
 
{{Navboks Islam}}
Anonym bruger

Navigationsmenu