Forskel mellem versioner af "Cykelcross"

Spring til navigation Spring til søgning
149 bytes tilføjet ,  for 6 år siden
tilføjet mestre
(embed {{Autoritetsdata}} with Wikidata information)
(tilføjet mestre)
I Danmark er nogle af løbene organiseret i løbsserier, hvor der dystes om sejren i såvel de enkelte afdelinger som det samlede klassement. Den mest kendte serie er Post Cuppen, der køres over fem runder.
 
Et tilbagevendende løb helt uden for kategori er "Grote Prijs" i Århus. Løbet afholdes to gange om året, typisk februar og september ved Århus Cyklebane. Løbet er ramme om masser af fest og sjov, bl.a. et karnevalsløb hver februar, ligesom man har budt på cyklecross for ladcykler, farmercross og "bedstemorcross". Eliteløbet har de seneste år tiltrukket stærke ryttere fra Tjekkiet, Belgien, Norge og Australien. De første firefem udgaver af løbet har haft firefem forskellige vindere; GP I: Kenneth Hansen, GP II: Anthon Charmig, GP III: Magnus Skjøth, GP IV: Simon Andreassen, GP V: Joachim Parbo. Hjemmebanedarling og medarrangør Joachim Parbo har desuden fire andenpladser under bæltetfra udde afførste fire muligeudgaver.
 
De nationale mesterskaber, herunder det danske, afholdes oftest i januar. De danske mesterskaber afholdtes i 2015 i Fredericia den 10. og 11. januar i bidende kulde og stærk vind. Sebastian Fini vandt en kontroversiel, men suveræn sejr foran Benjamin Justesen. Annika Langvad vandt atter en suveræn sejr hos kvinderne.
* 2013: Sven Nys
* 2012: Niels Albert
* 2011: Zdenek Stybar
* 2010: Zdenek Stybar
* 2009: Niels Albert
* 2008: Lars Boom
* 2007: Erwin Vervecken
{{ingen kilder|dato=januar 2015}}
 
Anonym bruger

Navigationsmenu