RS Feva: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m bot:Konvertere tag font til tag span - WPCW fejl 40; kosmetiske ændringer
Sprog og grammatik
Tags: Mobilredigering Mobilwebredigering
Linje 49: Linje 49:


'''RS Feva''' er en [[jolle]], der kan sejles af enten en eller to personer.
'''RS Feva''' er en [[jolle]], der kan sejles af enten en eller to personer.
Alle kan sejle Feva-jollen, og store som små, begyndere som øvede har glæde af den. Den er oplagt som springbræt fra mindre enmandsjoller som [[optimistjolle|Optimisten]] til større joller som [[29'er]]en.
Alle kan sejle Feva-jollen, store som små og begyndere som øvede har glæde af den. Den er oplagt som springbræt mellem mindre enmandsjoller som [[optimistjolle|Optimisten]] til større joller som [[29'er]]en.


Feva-jollens største konkurrent er [[Mirror (jolle)|Mirror-jollen]], der er mere stabil, men i høj grad mangler Fevaens fart.
Feva-jollens største konkurrent er [[Mirror (jolle)|Mirror-jollen]], der er mere stabil, men i høj grad mangler Fevaens fart.

Versionen fra 11. sep. 2015, 21:09

Specifikationer


RS Feva


Besætning 1 eller 2 mand
Længde 3640 mm
Bredde 1420 mm
Skrogvægt 63 kg
Storsejl, RS Feva S 5,5 m²
Storsejl, RS Feva XL 6,5 m²
Fok 2,1 m²
Gennaker 7,0 m²
LYS 1,12


RS Feva er en jolle, der kan sejles af enten en eller to personer. Alle kan sejle Feva-jollen, store som små og begyndere som øvede har glæde af den. Den er oplagt som springbræt mellem mindre enmandsjoller som Optimisten til større joller som 29'eren.

Feva-jollens største konkurrent er Mirror-jollen, der er mere stabil, men i høj grad mangler Fevaens fart.

To størrelser

RS Feva fås både som en- og topersonersjolle. De kaldes hendholdsvis RS Feva S og RS Feva XL. Forskellen er sejlene: På RS Feva XL findes et stort storsejl, fok og gennaker, mens der på RS Feva S findes et mindre storsejl, og det er frivilligt, om man sejler med fok og gennaker.

Skrog og rig

RS Feva XL

Skroget er lavet af polyethylen. Dette gør, at denne jolle er mindre vedligeholdelseskrævende end andre joller, der sædvanligvis er lavet af glasfiber, og samtidig er den udsædvanlig let og dermed nem at håndtere. Endvidere er Fevaen synkefri, da der er instøbt opdriftsmiddel i skroget.

Sejlene er lavet af dacron eller mylar, og masten og bommen er af aluminium. Masten kan deles i to og kan derfor nemt transporteres.

Udbredelse

Jollen har været på det udenlandske marked siden 2001, og især i England er det blevet en meget populær og hurtigtvoksende klasse. I Danmark blev de første både af klassen bygget i 2005. Jollens store udbredelse kan skyldes den lave pris, ca. 40.000 kr. fra ny, og fleksibilitet.

Dansk Sejlunion og rederiet TORM har i 2007 sammen satset på udbredelsen af Feva-jollen i Danmark. Sammen har de udbudt 100 Feva-joller til danske sejlklubbber med et økonomisk tilskud på 10.000,- pr. jolle ved køb af 2-6 stk. Dette er et af de største projekter i sejlunionens historie og historien har blandt andet spredt sig helt til Australien[1]. Sejlklubberne har budt projektet velkommen, og på under en måned er de alle de tilskudsberettigede joller blevet solgt.

Eksterne links

Vandsport/vandtransportSpire
Denne vandsports- eller vandtransportsartikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.