Assens-ulykken (1948): Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m links
titel mv
Linje 1: Linje 1:
[[7. januar]] [[1948]] kunne morgen[[godstog]]et ikke standse ved ankomsten til [[Assens Station|Assens]]. Toget fortsatte over Willemoesgade i [[Assens]] og ind i stuen på et hus, men standsede inden soveværelset hvor husets beboere befandt sig. [[Togfører]]en – der var hjemmehørende i Assens – blev så alvorligt kvæstet at han døde samme dag. En [[togbetjent]] blev derudover kvæstet.
Den '''første Assens-ulykke''' skete [[7. januar]] [[1948]], da morgen[[godstog]]et ikke kunne standse ved ankomst til [[Assens Station|Assens]]. Årsagen var formenlig et defekt [[bremsesystem]].


Toget fortsatte over Willemoesgade i [[Assens]] og ind i stuen på et hus, men standsede inden soveværelset, hvor husets beboere befandt sig. [[Togfører]]en, der var hjemmehørende i Assens, blev så alvorligt kvæstet at han døde samme dag. En [[togbetjent]] blev derudover kvæstet.
Årsagen var formenlig et defekt [[bremsesystem]].

[[Assens-ulykken (1960)|Assens-ulykken i 1960]] fandt sted på samme måde.


[[Kategori:Jernbaneulykker]]
[[Kategori:Jernbaneulykker]]

Versionen fra 2. nov. 2015, 18:31

Den første Assens-ulykke skete 7. januar 1948, da morgengodstoget ikke kunne standse ved ankomst til Assens. Årsagen var formenlig et defekt bremsesystem.

Toget fortsatte over Willemoesgade i Assens og ind i stuen på et hus, men standsede inden soveværelset, hvor husets beboere befandt sig. Togføreren, der var hjemmehørende i Assens, blev så alvorligt kvæstet at han døde samme dag. En togbetjent blev derudover kvæstet.

Assens-ulykken i 1960 fandt sted på samme måde.